Opis stanowiska
- Zapewnienie legalności, bezpieczeństwa i jakości żywności, środków chemicznych oraz opakowań do żywności.
- Nadzór nad poprawnością oznakowania produktów, zlecaniem badań i prowadzeniem audytów wewnętrznych oraz audytów dostawców.
- Przygotowanie i udział w audytach certyfikacyjnych systemów i standardów bezpieczeństwa żywności.
- Opracowywanie, wdrażanie i nadzór nad systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności.
- Współpraca z agencjami celnymi przy organizacji odpraw towarów w imporcie i eksporcie.
- Ewidencja, nadzór i sprawozdawczość dotycząca oddziaływania na środowisko (emisje, odpady, korzystanie ze środowiska).
- Współpraca z kontrahentami w zakresie ubezpieczeń CARGO i majątkowych, ochrony mienia, usług porządkowych oraz DDD.
Wymagania
- Wykształcenie kierunkowe – preferowane: technologia żywności i żywienia człowieka.
- Umiejętność analizy i właściwej interpretacji przepisów prawnych.
- Dokładność, skrupulatność, konsekwencja i odpowiedzialność w działaniu.
- Wysokie umiejętności komunikacyjne i pracy zespołowej.
- Odporność na stres i dobra organizacja pracy.
- Dobra znajomość języka angielskiego (w mowie i piśmie).
Mile widziane:
- Uprawnienia audytora systemów jakości.
- Certyfikaty ze szkoleń z zakresu bezpieczeństwa żywności i oznakowania produktów.
Oferujemy
- Stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę.
- Atrakcyjne wynagrodzenie oraz system premiowy.
- Tygodniowe szkolenie wprowadzające w Zielonej Górze.
- Możliwość pracy stacjonarnej oraz w systemie zdalnym (home office).
- Możliwość rozwoju zawodowego i uczestnictwa w szkoleniach.
- Pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie o ugruntowanej pozycji na rynku HoReCa.
- Benefity pozapłacowe, takie jak prywatna opieka medyczna, karta sportowa i ubezpieczenie grupowe.
- Zniżki pracownicze na oferowane produkty.
- Nastawienie na współpracę i niekorporacyjną atmosferę pracy.



