Przejdź do głównej treści
Festiwal Jedzenia w Zielonej Górze
Festiwal Jedzenia w Zielonej Górze

W dniach 8 maja – 1 czerwca w Zielonej Górze zorganizowaliśmy Festiwal Jedzenia promujący jedzenie na wynos i w dowozie. Zielonogórzanie mogli zamawiać wyjątkowe dania i zestawy festiwalowe przygotowane przez zielonogórskie lokale gastronomiczne za jedyne 25 zł.

Zielonogórska gastronomia tłumnie odpowiedziała na nasz apel: do Festiwalu Jedzenia zgłosiły się aż 32 lokale. Są wśród nich restauracje, puby, kawiarnie, cukiernie, pizzerie.

Każdy ze zgłoszonych lokali przygotował danie specjalne lub zestaw za jedyne 25 zł. Zielonogórzanie mogli je zamawiać z dostawą do domu lub na wynos – wystarczyło wejść na stronę www.festiwaljedzenia.pl, wybrać interesującą propozycję i zamówić ją, kontaktując się bezpośrednio z restauracją.

Festiwalowe menu było bardzo różnorodne. Lokale zgłosiły dania kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie, jak udko kacze konfitowane w winie rioja z maślanym purée, kuchni europejskiej, jak pierogi z hiszpańską kiełbasą chorizo i prażonymi orzechami włoskimi, a nawet kuchni orientalnej, m.in. ramen shoyu na bazie bulionu wołowego z pierożkami gyoza czy pad thai z kurczakiem. Coś pysznego znaleźli dla siebie zarówno fani kuchni roślinnej (skrzydełka z boczniaka podawane z ryżem, wegańskim sosem pomidorowym i sałatką), a także mięsnej (żeberka sous-vide w sosie BBQ z pieczonymi ziemniakami).

Festiwal trwał od 8 maja do 1 czerwca.

E-BidfoodAkademia BidfoodNewsletter
Bidfood Farutex - zaopatrzenie gastronomii, dostawy horeca
Zamknij
Komunikat
Zamknij
Bidfood Farutex - zaopatrzenie gastronomii, dostawy horeca nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu