Oferta dla gastronomii Bidfood Farutex zawiera 7 tys. profesjonalnych produktów: świeżych, chłodzonych, mrożonych, suchych i non-food. Współpracując z nami, dostajesz dostęp do setek polskich i zagranicznych produktów dla gastronomii – od regionalnych dostawców po globalne marki.
Dajemy Ci rozwiązanie skrojone na miarę Twojego biznesu: niezależnie od tego, czy serwujesz przez cały rok, stawiasz na sezonowość, prowadzisz restaurację, food trucka czy catering dietetyczny.
Dobre jedzenie i dobre pomysły są sercem naszego biznesu!
Oferta dla gastronomii
Zamów online produkty dla gastronomii

Surowe owoce i warzywa, obrane owoce i warzywa, owoce i warzywa vacum, owoce i warzywa regionalne, owoce i warzywa importowane, świeże zioła, mikroliście, kiełki, kwiaty jadalne, świeże grzyby.

Mrożone owoce, mrożone warzywa, apertyzowane owoce i warzywa, suszone owoce i warzywa, mieszanki owocowe mrożone, mieszanki warzywne mrożone, przetwory owocowe i warzywne.

Mięso chłodzone (świeże) i mięso mrożone: drób, wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna, jagnięcina, baranina. Wędliny chłodzone i wędliny mrożone, przetwory mięsne: gyros, kebab, shoarma, hambugery.

Ryby świeże, ryby wędzone świeże i ryby mrożone; ryby całe, ryby patroszone, filety rybne; ryby panierowane, przetwory rybne: konserwy rybne i ryby marynowane; owoce morza świeże i owoce morza mrożone: krewetki, małże, homary, kawiory, topping tacki.

Pieczywo tradycyjne: chleby, bagietki, ciabaty, bułki; pieczywo fast-food: bułki, tortilla; pieczywo cukiernicze: ciasta, ciastka, croissanty, danishe.

Makarony świeże, makarony mrożone, makarony suche; pierogi świeże i pierogi mrożone, ryż tradycyjny i ryż do sushi; kasze, płatki, mąka.

Czekolada, kakao, mieszanki cukiernicze i mieszanki piekarnicze, kremy, nadzienia, farsze, pasty, stabilizatory.

Sosy i koncentraty płynne, sosy i koncentraty w paście, sosy i koncentraty instant, fondy, sosy mrożone, majonezy, ketchupy, musztardy.

Baza do sushi, ryże do sushi, glony i arkusze sojowe, tacki i kawiory, opakowania, dodatki, makarony, pierożki, panierki, napoje, desery.

Alternatywa mięsa, alternatywa nabiału, napoje roślinne, dodatki: sól kala namak, płatki drożdżowe nieaktywne, spirulina, tempeh, vegebaza i inne.

Kawa mielona, kawa ziarnista, herbata czarna, herbata zielona, herbata biała, herbata oolong, herbata owocowa.

Opakowania jednorazowe: tacki, talerze, sztućce, słomki, kubki, reklamówki, torebki; szkło i porcelana: kieliszki, karafki i inne; chemia profesjonalna: środki czystości, środki piorące, odświeżacze, mydło; akcesoria do sprzątania, worki na śmieci, papier toaletowy, ręczniki, serwetki, folie gastronomiczne i spożywcze, papiery do gotowania, worki sous-vide, rękawiczki, wyposażenie, pojemniki bankietowe.

Wina spokojne, wina musujące, szampany; wina wytrawne, wina półwytrawne, wina słodkie, wina deserowe - Francja, Hiszpania, Włochy, Portugalia, Niemcy, Węgry, Polska, Chile, Argentyna, Urugwaj, USA, RPA, Australia, Nowa Zelandia, Austria, Japonia; wina likierowe, likiery, wódki, sake, giny, grappy, koniaki, whisky, rumy, piwo.

4Cater to marka stworzona z myślą o firmach cateringowych specjalizujących się w obsłudze eventów i klientów detalicznych (catering dietetyczny). Produkty, które znajdują się w jej ofercie, charakteryzują się dobrą ceną i dużymi opakowaniami gastronomicznymi.

Oferuje produkty wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, która łączy dania tajskie, wietnamskie, koreańskie, chińskie i indyjskie. Cechuje ją duża różnorodność. Obecnie w marce można znaleźć warzywa, owoce i dodatki, takie jak panierki panko czy tempura, makaron ryżowy. Marka będzie się rozwijać o kolejne produkty.

Marka poświęcona produktom non-food – obecnie zawiera worki do pakowania próżniowego oraz gotowania sous-vide. Chronią świeżość surowego mięsa, ryb, serów, sosów, zup, warzyw czy owoców, pozwalają na łatwe porcjowanie i ewidencję produktów. Dostępne są w kilku rozmiarach.

Marka własna o najszerszym asortymencie. Zawiera warzywa i owoce mono (produkty jednoskładnikowe), mieszanki warzywne i owocowe, warzywa i owoce apertyzowane, grzyby i bakalie. Stworzona pod różne potrzeby i profile gastronomii. Produkty są dostępne w wielu gramaturach.

Bazowe produkty w jakości premium, które mają zaspokoić wyszukane gusta kulinarne szefów kuchni. W portfolio znajdują się wyselekcjonowane owoce i warzywa apertyzowane, bakalie i orzechy. Produkty są dostępne w różnych gramaturach w opakowaniach foliowych, papierowych, słoikach i puszkach.

Marka oferuje produkty przeznaczone do kuchni roślinnej, m.in. wegańskie zamienniki mięsa, płatki drożdżowe czy sól kala namak. Mogą z nich skorzystać zarówno restauracje, cateringi i hotele specjalizujące się w roślinnym menu wege, jak i te, które rozpoczynają przygodę z kuchnią wege.

W ofercie znajduje się szeroki wybór parówek, kabanosów, wyśmienity boczek, soczyste nuggetsy czy stripsy Nasze rozwiązania idealnie nadają się do komponowania bufetów śniadaniowych, co jest szczególnie istotne w hotelach.

Oferuje grzyby i owoce leśne (jagody, jeżyny, maliny, żurawinę) przez cały rok – nie tylko w sezonie. Wykwalifikowani grzyboznawcy pracujący u naszych dostawców starannie selekcjonują gatunki, również pod kątem kalibracji. Grzyby są dostępne w formie mrożonej, suszonej i marynowanej.

Markę tworzy gama wyrobów zbożowo-mącznych dla restauracji, hoteli, cukierni, śniadaniowni i in. W ofercie znajdują się chleby, bułki do hamburgerów i hot-dogów, mąka, płatki zbożowe, ale także rośliny strączkowe: ciecierzyca, fasola, groch czy soczewica.

W tej marce umieściliśmy najwyższej jakości pieczywo o francuskim rodowodzie, które uznawane jest za najlepsze na świecie: bagietkę i półbagietkę, pachnące masłem croissanty oraz ciastka z nadzieniem owocowym. Produkty sprawdzą się w menu śniadaniowym w hotelu czy kawiarni.

Marka łączy przyprawy jednorodne, mieszanki przyprawowe, a także marynaty dla profesjonalnej gastronomii, które charakteryzują się jakością oraz trwałym smakiem i aromatem. Nadają daniom intensywny wyraz. Produkty oferujemy w dużych i wygodnych opakowaniach gastronomicznych.

Linię produktów tworzą najwyższej jakości sosy wyprodukowane z najlepszych składników. Nowoczesne, a zarazem praktyczne opakowania o pojemności 1 kg świetnie nadają się do ekspozycji na półkach i w lodówkach. Sosy sprawdzą się jako dodatek do mięs i ryb lub jako baza do stworzenia własnej receptury.

Linia łączy ekskluzywne produkty dla tych, którzy szukają wyłącznie najwyższej jakości. Szefom kuchni otwartym na kulinarne eksperymenty polecamy unikalne kompozycje ziół i przypraw, zaś tradycjonalistom przyprawy jednorodne i wyjątkowe pod kątem receptury oleje smakowe.

Marka łączy różne gatunki sałat dobrane pod kątem najlepszych surowców pochodzących od profesjonalnych i certyfikowanych dostawców. Wyselekcjonowane gatunki są świeże, chrupkie i zdrowe, nie zawierają konserwantów i chemicznych dodatków. W ofercie znajdują się pojedyncze gatunki sałat i mieszanki.

Marka nabiałowa, która łączy zamiłowanie do włoskiej tradycji kulinarnej. Oferuje sery mozzarella (w wiórkach i kulce) oraz mascarpone używane do stworzenia kultowych włoskich dań, takich jak pizza, lasagne czy tiramisu.

Nasze burgery we wszystkich kategoriach stoją na podium - 100% czystej wołowiny, 0% sztucznych dodatków, mrożone kriogeniczne IQF, dzięki czemu zachowują świeżość i smak. Są gotowe do włożenia na patelnię od razu (nie trzeba rozmrażać), a ich zawartość tłuszczu nie przekracza 20%. Są dostępne w różnych gramaturach.

Marka nabiałowa, która łączy produkty o tradycyjnej recepturze i naturalnym smaku. Cechują je wysoka jakość i wydajność. Flagowym produktem naBiało jest jogurt naturalny typu greckiego odznaczający się kremową i gęstą konsystencją oraz aksamitny twaróg sernikowy.

Klasyczne smaki lodów i sorbetów Paradice znajdą zastosowanie w restauracji, cukierni, kawiarni i lodziarni. Idealnie kremowe lody i soczyście owocowe sorbety zamknięte w pięciolitrowych kuwetach pomogą stworzyć niepowtarzalne kreacje deserowe.

Marka łączy ryby z najdalszych zakątków świata, jak i od lokalnych dostawców. W bogatej ofercie znajdują się ryby popularne i znane, jak łosoś, dorsz, sandacz, tuńczyk czy pstrąg, ale także owoce morza, m.in. krewetki i kalmary.

Marka obejmuje dodatki do ciast, desery, lody, smakowe kawy, śniadania, dania na zimno i ciepło. Sosy, dżemy, miód i owoce w żelu mają wyrazisty kolor, podkreślą smak np. naleśników, gofrów czy sałatek owocowych. Produkty są zamknięte w wygodne opakowania dopasowane do potrzeb gastronomicznych.

Marka koncentrująca się na topowych deserach dla branży Horeca. To urzeczywistnienie oczekiwań najbardziej wymagających szefów kuchni, wyniesienie deserów na – dotychczas nieosiągalny – poziom. Premierowo w marce pojawią się torty bezowe w wersji bazowej, gotowej do udekorowania według własnych preferencji.

Markę Soleo tworzą najwyższej jakości soki produkowane z najlepszych odmian owoców oraz woda źródlana. Soki i woda oferowane są w opakowaniach o nowoczesnym designie, dzięki czemu dobrze prezentują się w lodówkach i na półkach.

W ofercie marki Woku znajdują się produkty, które można wykorzystać w daniach z woka oraz szerzej – azjatyckim street foodzie. Obecnie w Woku znajdują się m.in. makaron pszenny błyskawiczny, grzyby shiitake oraz mun (całe oraz cięte w paski lub kawałki), pędy bambusa . To podstawy wielu orientalnych dań, szczególnie tajskich i chińskich.

W marce Yes Chef umieściliśmy tłuszcze. Produkty sprawdzą się w każdej profesjonalnej kuchni, ponieważ są odporne na wysokie temperatury i uniwersalne – można je zastosować w wielu daniach kuchni polskiej, włoskiej czy amerykańskiej.



















Czy masz ukończone 18 lat?
(w przypadku braku zgody lub pełnoletności prosimy o kliknięcie "NIE")



