Przejdź do głównej treści
Mistrzowski pokaz w Akademii Bidfood
Mistrzowski pokaz w Akademii Bidfood

Inspirujące spotkanie kulinarne miało miejsce 15 i 16 maja w Akademii Bidfood w Łodzi. W nasze progi zawitał Kamil Tłuczek – zwycięzca prestiżowego konkursu Bocuse d'Or 2023 oraz reprezentant Polski na europejskim finale Bocuse d’Or w Trondheim 2024. Poprowadził pokaz dla naszych klientów z całej Polski.

Kamil Tłuczek na co dzień jest szefem kuchni restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie i Starym Browarze Rzeszowskim. Kocha rodzimą kuchnię, ale inspiracje czerpie także z kuchni francuskiej oraz włoskiej. Genialnie łączy tradycję z nowoczesnością. Wspieraliśmy Kamila już na etapie przygotowań do Bocuse d’Or i zachwyceni jego podejściem kulinarnym postanowiliśmy zorganizować pokaz, by zainspirować naszych klientów pomysłami tak wybitnego szefa kuchni. Dla gości pokazu przygotowaliśmy również selekcję win i alkoholi mocnych z oferty Fine Wine.

Wydarzenie odbyło się pod hasłem „Między tradycją a nowoczesnością w kuchni polskiej”. Kamil Tłuczek zaprezentował wariacje na temat swoich zwycięskich dań. W pokazie towarzyszyli mu Patrycja Szczepańska – commis chef oraz Paweł Fajfrowski – szef kuchni Akademii Bidfood. Menu pokazowe prezentowało się następująco:

Stek z antrykotu sezonowany na sucho / zielony szparag / majonez koperkowy / chips gryczany
Krem z białych szparagów / solandra /krokiet z krewetkami /chorizo / sriracha
Łosoś / mousseline / kawior /bisque z homara / ćwikła / mizeria
Cielęcina / sos berneński / smardze /duxelle grzybowe / młody ziemniak
Czarna tarteletka / pistacja / truskawka

Nasi klienci mogli inspirować się, obserwując mistrza przy pracy. Prowadzący pokazał, w jaki sposób tradycyjne smaki przedstawić w nowej, zaskakującej odsłonie, a także jak stworzyć menu, które będzie gwarancją kulinarnego sukcesu.

Nie zabrakło trendów, rad i rozwiązań, które nasi klienci każdego dnia będą mogli stosować w swoich kuchniach. To był niezwykle wartościowy i dobrze spędzony czas, który zaowocuje – mamy nadzieję – motywacją do pracy, dalszego rozwoju i odwagi w kuchni.

E-BidfoodAkademia BidfoodNewsletter
Bidfood Farutex
Zamknij
Komunikat
Zamknij
Bidfood Farutex nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu