Przejdź do głównej treści
Wspieramy przyszłych kucharzy
Wspieramy przyszłych kucharzy

19 listopada w Nowej Soli odbyła się 5. edycja Targów Pracy i Edukacji. Wydarzenie skierowane było do uczniów ostatnich klas szkół podstawowych, szkół średnich i zawodowych (również szkół gastronomicznych), ich rodziców oraz wychowawców, a także osób poszukujących pracy.

W wydarzeniu uczestniczyli także Arkadiusz Korzeń i Michał Karadżow, Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, którzy poprowadzili inspirujące warsztaty kulinarne dla młodych pasjonatów gastronomii, wspierając ich w budowaniu przyszłej kariery. Wspólnie z uczniami klas podstawowych, przy pomocy uczniów klasy kucharskiej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jana Pawła II w Nowej Soli, przygotowali dania we włoskim stylu. Podczas trwających kilka godzin targów wydali łącznie ok. 1,2 tys. porcji degustacyjnych. W ten sposób wspieramy kierunek kucharski, kreując godnych następców obecnych szefów kuchni!

Dziękujemy pani Iwonie Małczak, dyrektorce Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych za możliwość udziału w targach.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, wyrażasz zgodę na ich używanie – zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
E-BidfoodAkademia Kulinarna FarutexNewsletter
Bidfood Farutex – zaopatrzenie gastronomii, dostawy horeca
Zamknij
Komunikat
Zamknij
Bidfood Farutex – zaopatrzenie gastronomii, dostawy horeca nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu