Informacja o produkcie
Specjalność włoskiego regionu Apulia. W smaku i konsystencji podobna do mozzarelli, jednak różni się sercem – aksamitną, słodkawą śmietanką, która wypływa po przecięciu sera. Polecamy burratę do tatara z tuńczyka, pizzy bianca, spaghetti z pomidorami, chilli i bazylią, jako przystawka z szynką parmeńską.
W zależności od dostawy istnieje możliwość otrzymania produktu od różnych producentów.
Skład:
Mleko pasteryzowane, śmietanka UHT 35%, sól, podpuszczka, regulator kwasowości: E330.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 993 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 20 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 13 g
Węglowodany: 1,9 g
W tym cukry: 1,9 g
Białko: 13 g
Sól: 0,61 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Produkt chłodzony
Masa netto: 0.125 kg
Masa brutto: 0.28 kg
Alergeny: mleko i jego pochodne
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze nieprzekraczającej +4°C.