Informacja o produkcie
Pierś kaczki przygotowana metodą sous vide to wyjątkowe danie dla tych restauracji, które pragną serwować potrawy o wysokim standardzie i wykwintnym smaku. Dzięki zastosowaniu metody sous vide (gotowanie w niskiej temperaturze), mięso jest równomierne i precyzyjne ugotowane. Rezultatem jest soczyste, różowe i delikatne w strukturze mięso. Filet jest gotowy do podania po uprzednim przygotowaniu lub na zimno.
Propozycja podania: pokrojony w plastry filet piersi z kaczki podawaj ze słodko-kwaśnymi sosami, nadając potrawie wyjątkowego charakteru, np. filet z piersi kaczki z sosem żurawinowym, karmelizowanym burakiem i puree z selera.
Skład:
Pierś z kaczki 89%, woda, olej rzepakowy, sól, stabilizator: E451, substancja zagęszczająca: E407a. Ilość sosu w opakowaniu: ok. 20%. Produkt bezglutenowy. Może zawierać śladowe ilości selera.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 531 kJ/127 kcal
Tłuszcz: 7 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 3,6 g
W tym cukry: <0,5 g
Białko: 12 g
Sól: 1,53 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Czechy
Przechowywanie: Produkt chłodzony
Masa netto: 1 kg
Masa brutto: 1.01 kg
Sposób przygotowania/użycia: Mięso wyciągnąć z opakowania i ponacinać skórę „w kratkę“. Następnie usmażyć lub upiec, w zależności od stosowanego urządzenia. Patelnia: Usmażyć z obu stron na złoty kolor. Piec konwekcyjny: Piec w temp. 210 °C / ok. 10 minut do osiągnięcia efektu „złotej skórki“. Piec tradycyjny: Piec w temp. 220 °C / ok. 15 minut do osiągnięcia efektu „złotej skórki“. Do uzyskania chrupiącej skórki można użyć również grilla lub opiekacza salamander.
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Przechowywanie po otwarciu: Przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin.