Oferta dla gastronomii Bidfood Farutex zawiera 7 tys. profesjonalnych produktów: świeżych, chłodzonych, mrożonych, suchych i non-food. Współpracując z nami, dostajesz dostęp do setek polskich i zagranicznych produktów dla gastronomii – od regionalnych dostawców po globalne marki.
Dajemy Ci rozwiązanie skrojone na miarę Twojego biznesu: niezależnie od tego, czy serwujesz przez cały rok, stawiasz na sezonowość, prowadzisz restaurację, food trucka czy catering dietetyczny.
Dobre jedzenie i dobre pomysły są sercem naszego biznesu!
Oferta dla gastronomii
Zamów online produkty dla gastronomii
Surowe owoce i warzywa, obrane owoce i warzywa, owoce i warzywa vacum, owoce i warzywa regionalne, owoce i warzywa importowane, świeże zioła, mikroliście, kiełki, kwiaty jadalne, świeże grzyby.
Mrożone owoce, mrożone warzywa, apertyzowane owoce i warzywa, suszone owoce i warzywa, mieszanki owocowe mrożone, mieszanki warzywne mrożone, przetwory owocowe i warzywne.
Mięso chłodzone (świeże) i mięso mrożone: drób, wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna, jagnięcina, baranina. Wędliny chłodzone i wędliny mrożone, przetwory mięsne: gyros, kebab, shoarma, hambugery.
Ryby świeże, ryby wędzone świeże i ryby mrożone; ryby całe, ryby patroszone, filety rybne; ryby panierowane, przetwory rybne: konserwy rybne i ryby marynowane; owoce morza świeże i owoce morza mrożone: krewetki, małże, homary, kawiory, topping tacki.
Pieczywo tradycyjne: chleby, bagietki, ciabaty, bułki; pieczywo fast-food: bułki, tortilla; pieczywo cukiernicze: ciasta, ciastka, croissanty, danishe.
Makarony świeże, makarony mrożone, makarony suche; pierogi świeże i pierogi mrożone, ryż tradycyjny i ryż do sushi; kasze, płatki, mąka.
Czekolada, kakao, mieszanki cukiernicze i mieszanki piekarnicze, kremy, nadzienia, farsze, pasty, stabilizatory.
Sosy i koncentraty płynne, sosy i koncentraty w paście, sosy i koncentraty instant, fondy, sosy mrożone, majonezy, ketchupy, musztardy.
Baza do sushi, ryże do sushi, glony i arkusze sojowe, tacki i kawiory, opakowania, dodatki, makarony, pierożki, panierki, napoje, desery.
Alternatywa mięsa, alternatywa nabiału, napoje roślinne, dodatki: sól kala namak, płatki drożdżowe nieaktywne, spirulina, tempeh, vegebaza i inne.
Kawa mielona, kawa ziarnista, herbata czarna, herbata zielona, herbata biała, herbata oolong, herbata owocowa.
Opakowania jednorazowe: tacki, talerze, sztućce, słomki, kubki, reklamówki, torebki; szkło i porcelana: kieliszki, karafki i inne; chemia profesjonalna: środki czystości, środki piorące, odświeżacze, mydło; akcesoria do sprzątania, worki na śmieci, papier toaletowy, ręczniki, serwetki, folie gastronomiczne i spożywcze, papiery do gotowania, worki sous-vide, rękawiczki, wyposażenie, pojemniki bankietowe.
Wina spokojne, wina musujące, szampany; wina wytrawne, wina półwytrawne, wina słodkie, wina deserowe - Francja, Hiszpania, Włochy, Portugalia, Niemcy, Węgry, Polska, Chile, Argentyna, Urugwaj, USA, RPA, Australia, Nowa Zelandia, Austria, Japonia; wina likierowe, likiery, wódki, sake, giny, grappy, koniaki, whisky, rumy, piwo.
4Cater to marka stworzona z myślą o firmach cateringowych specjalizujących się w obsłudze eventów i klientów detalicznych (catering dietetyczny). Produkty, które znajdują się w jej ofercie, charakteryzują się dobrą ceną i dużymi opakowaniami gastronomicznymi.
Oferuje produkty wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, która łączy dania tajskie, wietnamskie, koreańskie, chińskie i indyjskie. Cechuje ją duża różnorodność. Obecnie w marce można znaleźć warzywa, owoce i dodatki, takie jak panierki panko czy tempura, makaron ryżowy. Marka będzie się rozwijać o kolejne produkty.
Marka poświęcona produktom non-food – obecnie zawiera worki do pakowania próżniowego oraz gotowania sous-vide. Chronią świeżość surowego mięsa, ryb, serów, sosów, zup, warzyw czy owoców, pozwalają na łatwe porcjowanie i ewidencję produktów. Dostępne są w kilku rozmiarach.
Marka własna o najszerszym asortymencie. Zawiera warzywa i owoce mono (produkty jednoskładnikowe), mieszanki warzywne i owocowe, warzywa i owoce apertyzowane, grzyby i bakalie. Stworzona pod różne potrzeby i profile gastronomii. Produkty są dostępne w wielu gramaturach.
Bazowe produkty w jakości premium, które mają zaspokoić wyszukane gusta kulinarne szefów kuchni. W portfolio znajdują się wyselekcjonowane owoce i warzywa apertyzowane, bakalie i orzechy. Produkty są dostępne w różnych gramaturach w opakowaniach foliowych, papierowych, słoikach i puszkach.
Marka oferuje produkty przeznaczone do kuchni roślinnej, m.in. wegańskie zamienniki mięsa, płatki drożdżowe czy sól kala namak. Mogą z nich skorzystać zarówno restauracje, cateringi i hotele specjalizujące się w roślinnym menu wege, jak i te, które rozpoczynają przygodę z kuchnią wege.
W ofercie znajduje się szeroki wybór parówek, kabanosów, wyśmienity boczek, soczyste nuggetsy czy stripsy Nasze rozwiązania idealnie nadają się do komponowania bufetów śniadaniowych, co jest szczególnie istotne w hotelach.
Oferuje grzyby i owoce leśne (jagody, jeżyny, maliny, żurawinę) przez cały rok – nie tylko w sezonie. Wykwalifikowani grzyboznawcy pracujący u naszych dostawców starannie selekcjonują gatunki, również pod kątem kalibracji. Grzyby są dostępne w formie mrożonej, suszonej i marynowanej.
Markę tworzy gama wyrobów zbożowo-mącznych dla restauracji, hoteli, cukierni, śniadaniowni i in. W ofercie znajdują się chleby, bułki do hamburgerów i hot-dogów, mąka, płatki zbożowe, ale także rośliny strączkowe: ciecierzyca, fasola, groch czy soczewica.
W tej marce umieściliśmy najwyższej jakości pieczywo o francuskim rodowodzie, które uznawane jest za najlepsze na świecie: bagietkę i półbagietkę, pachnące masłem croissanty oraz ciastka z nadzieniem owocowym. Produkty sprawdzą się w menu śniadaniowym w hotelu czy kawiarni.
Marka łączy przyprawy jednorodne, mieszanki przyprawowe, a także marynaty dla profesjonalnej gastronomii, które charakteryzują się jakością oraz trwałym smakiem i aromatem. Nadają daniom intensywny wyraz. Produkty oferujemy w dużych i wygodnych opakowaniach gastronomicznych.
Linię produktów tworzą najwyższej jakości sosy wyprodukowane z najlepszych składników. Nowoczesne, a zarazem praktyczne opakowania o pojemności 1 kg świetnie nadają się do ekspozycji na półkach i w lodówkach. Sosy sprawdzą się jako dodatek do mięs i ryb lub jako baza do stworzenia własnej receptury.
Linia łączy ekskluzywne produkty dla tych, którzy szukają wyłącznie najwyższej jakości. Szefom kuchni otwartym na kulinarne eksperymenty polecamy unikalne kompozycje ziół i przypraw, zaś tradycjonalistom przyprawy jednorodne i wyjątkowe pod kątem receptury oleje smakowe.
Marka łączy różne gatunki sałat dobrane pod kątem najlepszych surowców pochodzących od profesjonalnych i certyfikowanych dostawców. Wyselekcjonowane gatunki są świeże, chrupkie i zdrowe, nie zawierają konserwantów i chemicznych dodatków. W ofercie znajdują się pojedyncze gatunki sałat i mieszanki.
Marka nabiałowa, która łączy zamiłowanie do włoskiej tradycji kulinarnej. Oferuje sery mozzarella (w wiórkach i kulce) oraz mascarpone używane do stworzenia kultowych włoskich dań, takich jak pizza, lasagne czy tiramisu.
Nasze burgery we wszystkich kategoriach stoją na podium - 100% czystej wołowiny, 0% sztucznych dodatków, mrożone kriogeniczne IQF, dzięki czemu zachowują świeżość i smak. Są gotowe do włożenia na patelnię od razu (nie trzeba rozmrażać), a ich zawartość tłuszczu nie przekracza 20%. Są dostępne w różnych gramaturach.
Marka nabiałowa, która łączy produkty o tradycyjnej recepturze i naturalnym smaku. Cechują je wysoka jakość i wydajność. Flagowym produktem naBiało jest jogurt naturalny typu greckiego odznaczający się kremową i gęstą konsystencją oraz aksamitny twaróg sernikowy.
Klasyczne smaki lodów i sorbetów Paradice znajdą zastosowanie w restauracji, cukierni, kawiarni i lodziarni. Idealnie kremowe lody i soczyście owocowe sorbety zamknięte w pięciolitrowych kuwetach pomogą stworzyć niepowtarzalne kreacje deserowe.
Marka łączy ryby z najdalszych zakątków świata, jak i od lokalnych dostawców. W bogatej ofercie znajdują się ryby popularne i znane, jak łosoś, dorsz, sandacz, tuńczyk czy pstrąg, ale także owoce morza, m.in. krewetki i kalmary.
Marka obejmuje dodatki do ciast, desery, lody, smakowe kawy, śniadania, dania na zimno i ciepło. Sosy, dżemy, miód i owoce w żelu mają wyrazisty kolor, podkreślą smak np. naleśników, gofrów czy sałatek owocowych. Produkty są zamknięte w wygodne opakowania dopasowane do potrzeb gastronomicznych.
Marka koncentrująca się na topowych deserach dla branży Horeca. To urzeczywistnienie oczekiwań najbardziej wymagających szefów kuchni, wyniesienie deserów na – dotychczas nieosiągalny – poziom. Premierowo w marce pojawią się torty bezowe w wersji bazowej, gotowej do udekorowania według własnych preferencji.
Markę Soleo tworzą najwyższej jakości soki produkowane z najlepszych odmian owoców oraz woda źródlana. Soki i woda oferowane są w opakowaniach o nowoczesnym designie, dzięki czemu dobrze prezentują się w lodówkach i na półkach.
W ofercie marki Woku znajdują się produkty, które można wykorzystać w daniach z woka oraz szerzej – azjatyckim street foodzie. Obecnie w Woku znajdują się m.in. makaron pszenny błyskawiczny, grzyby shiitake oraz mun (całe oraz cięte w paski lub kawałki), pędy bambusa . To podstawy wielu orientalnych dań, szczególnie tajskich i chińskich.
W marce Yes Chef umieściliśmy tłuszcze. Produkty sprawdzą się w każdej profesjonalnej kuchni, ponieważ są odporne na wysokie temperatury i uniwersalne – można je zastosować w wielu daniach kuchni polskiej, włoskiej czy amerykańskiej.
Poznaj azjatycki street food – pełen smaków, kolorów i aromatów. Nie bez powodu Azję uznaje się za ojczyznę najlepszego street foodu. W tym wydaniu pasuje do food trucka, ale również restauracji czy bistra. Królują tu sajgonki, pierożki, bułeczki bao, papier ryżowy, papryczki chili, pasty curry, sos sriracha... Zapewniamy składniki do jej realizacji każdej orientalnej koncepcji. Limitem jest wyłącznie Twoja wyobraźnia!
Data publikacji: październik 2024
Azjatyckie potrawy w menu Twojego hotelu! Bez względu na to, czy chcesz dodać jedynie sos sojowy czy zaserwować swoim gościom kolację w koreańskim stylu – mamy dla Ciebie niezbędny asortyment. Nasze produkty umożliwiają zarówno wprowadzenie pojedynczych akcentów do karty, jak i przygotowanie wielu oryginalnych dań. Zobacz katalog przygotowany z myślą o Hotelach.
Data publikacji: wrzesień 2024
Kuchnie azjatyckie to od lat silny trend w gastronomii. Warto wprowadzić go również do oferty cateringów. Wyraziste, oryginalne smaki, lekkie potrawy, prosty skład, łatwość przygotowania — to tylko niektóre atuty azjatyckich dań. Orient to nie tylko modny akcent w menu, ale też źródło wielu kulinarnych inspiracji!
Data publikacji: wrzesień 2024
W Polsce dynamicznie rozwija się trend kuchni azjatyckich. Oprócz orientalnych smaków słyną one również z zachwycającej ceramiki. Jemy przecież nie tylko ustami, ale także oczami. Zobacz bestsellery z kategorii naczyń ceramicznych oraz praktycznych akcesoriów kuchennych. Niech będą dla Ciebie wspaniałym źródłem inspiracji!
Data publikacji: wrzesień 2024
Wyrusz z nami w podróż do serca Azji! Poznawaj trunki z jej różnych (i różnorodnych!) stron. Sake, wina, piwa, kombucha… Propozycje Fine Wine idealnie dopełnią kartę alkoholi i napojów bezalkoholowych. Przekonaj się, że odpowiednio dobrany alkohol podbija smak potraw, co w przypadku niezwykle aromatycznych dań kuchni azjatyckich, ma wyjątkowe znaczenie.
Data publikacji: wrzesień 2024
Dzięki odpowiednio skomponowanym składnikom azjatyckich past, można szybko przygotować wyśmienite dania, które jakością nie ustępują autentycznym, orientalnym potrawom. Korzystają z nich nawet najlepsi szefowie kuchni. Zapoznaj się z ofertą past, owoców i warzyw apertyzowanych, mrożonych i suszonych Bidfood!
Data publikacji: luty 2024
Sosy to źródło smaku i aromatu kuchni Azji. Receptury dopracowywane przez pokolenia znakomitych szefów kuchni pozwoliły osiągnąć idealny balans słodyczy z kwasowością, słoności z ostrością. W każdym znajdziesz umami. Sprawdź!
Data publikacji: lipiec 2023
Azjatyckie makarony to długa i pyszna opowieść. Towarzyszą Azjatom od 4 000 lat. Są zawijane w sajgonki, wszechobecne w zupach, daniach głównych, sałatach oraz wielu innych potrawach. Poznaj ofertę orientalnych makaronów Bidfood Farutex.
Data publikacji: lipiec 2023
Poznaj kilka orientalnych propozycji na przygotowanie ryżowych klusek o nazwie dukboki zarówno na słodko, jak i wytrawnie. Gwarantujemy, że wszystkie przepisy zawarte w folderze są sprawdzone, przetestowane, a przede wszystkim pyszne! Zaserwuj swoim gościom odrobinę orientu na talerzu.
Data publikacji: grudzień 2022
Przygotowaliśmy przepisy, których głównym składnikiem jest koreańskie kimchi. To znacznie więcej niż kiszona sałatka. Świetnie łączy się ono z wieloma składnikami, tworząc wyśmienite i nieoczywiste kompozycje o orientalnym charakterze. Wypróbuj nasze pomysły na kimchi, z pewnością odmienią Twoje menu!
Data publikacji: listopad 2022
Makarony i ravioli La Fileja powstają w lokalnej manufakturze. Podczas produkcji stosuje się włoską technologię rzemieślniczą pasta fresca. Wyśmienite pasty są produkowane zgodnie ze sprawdzonymi, tradycyjnymi przepisami. Sprawdź różnorodną ofertę makaronów i ravioli!
Data publikacji: wrzesień 2024
Zobacz przewodnik po świetnych, włoskich makaronach. Powstają one w lokalnej manufakturze La Fileja, która stosuje rzemieślniczą technologię do produkcji pasta fresca. Poznaj i spróbuj wyjątkowe spaghetti, tagliatelle, ravioli czy ramen.
Data publikacji: maj 2024
Poznaj mąki Petra mielone w najnowocześniejszym młynie we Włoszech, z uwzględnieniem najbardziej zaawansowanych technologii. Mąka Petra, zachwyca swoim szlachetnym smakiem. Sprawdź doskonałość dla profesjonalistów!
Data publikacji: maj 2024
Poznaj i wypróbuj produkty, które są przesiąknięte pasją do kuchni śródziemnomorskiej. Kompleksowa oferta obejmuje wiele różnorodnych artykułów, m.in. wędliny, sery, mąki, makarony, ryby, owoce morza, warzywa apertyzowane, pieczywo, desery. Nasi specjaliści dzielą się w tej publikacji swoim doświadczeniem i wiedzą. Sprawdź!
Data publikacji: kwiecień 2024
Wyrusz z nami w podróż do słonecznych Włoch! Poznaj wina (i inne trunki), z których znana jest Italia. Przejrzyj z nami mapę tego wyjątkowego kraju, na której pokażemy Ci najciekawsze regiony i charakterystyczne dla nich szczepy. Wskażemy te, które stanowią fundament włoskiego dziedzictwa. To będzie naprawdę inspirująca lekcja!
Data publikacji: styczeń 2024
Jaka mąka do pizzy sprawdzi się najlepiej? Włoska! Sprawdź mąki marki Petra oraz Arco, z których przygotujesz idealnie chrupiące ciasto do pizzy neapolitańskiej, rzymskiej, focacci czy pinsy.
Data publikacji: styczeń 2021
Włochy słyną z ogromnego wyboru serów, takich jak mozzarella, burrata, provolone, Grana Padano, Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano czy Asiago. Poznaj różnorodność bogatych w smaku serów włoskich!
Data publikacji: grudzień 2020
Prosciutto crudo, Coppa di Parma, salami Milano, a może pancetta? Włoskie wędliny kuszą różnorodnością i zaskakują smakiem. Zaserwuj je na pizzy, a goście zakochają się w Twoim menu.
Data publikacji: grudzień 2020
Przygotujesz z niej nie tylko chrupiącą pizzę. Drobno mielona mąka Arco świetnie sprawdzi się również w delikatnych pierożkach ravioli i tortellini, lekkich włoskich bułkach i chlebach. Spróbuj!
Data publikacji: lipiec 2020
Sery francuskie, hiszpańskie i włoskie nieodłącznie wiążą się z dietą śródziemnomorską. Dlatego stale poszerzamy ofertę zarówno o te bardziej znane, jak i regionalne sery śródziemnomorskie. Poznaj ich smaki!
Data publikacji: styczeń 2020
Kuchnia włoska łączy wieloletnią tradycję z selekcją smaku. W naszej ofercie znajdziesz wyjątkowe włoskie produkty: makarony, ryż, mąki, oliwy, warzywa grillowane i przetwory, trufle czy owoce morza.
Data publikacji: czerwiec 2019
Kuchnia hiszpańska jest niezwykle bogata. Z jednej strony promuje nowoczesne kulinarne koncepty, z drugiej hołduje wiekowym tradycjom. Które hiszpańskie wędliny zyskują na popularności na całym świecie? Sprawdź pełen smaków katalog hiszpańskich wędlin!
Data publikacji: kwiecień 2019
Dobra, włoska robota - i nie o film ani mafię z Wiecznego Miasta chodzi, tylko włoskie wędliny. To Włosi odpowiadają za takie rarytasy, jak prosciutto crudo, prosciutto cotto, salami, mortadela czy pancetta. Spróbuj tych nasyconych historią i smakiem wędlin!
Data publikacji: marzec 2019
Włoskie makarony różnią się nie tylko kształtem i długością, ale także składem. Pastę idealną znajdziesz w naszej ofercie. Dlaczego idealną? Mrożony włoski makaron ma dobry i krótki skład zarówno ciasta, jak i farszu. Od złożenia zamówienia do wyłożenia dania na talerz mija tylko kilka minut!
Data publikacji: luty 2019
Święta na horyzoncie. Czas pomyśleć o prezentach – tych dla bliskich, rodziny, przyjaciół, ale też o upominkach dla znajomych, współpracowników czy partnerów biznesowych. Rokrocznie przygotowujemy wspaniałe propozycje prezentowe po to, by ułatwić Ci wybór.
Data publikacji: wrzesień 2024
Poznaj receptury, które zachwycą Twoich gości. Przedstawiamy przepisy na klasyczne koktajle, które powinny znaleźć się w każdej letniej karcie menu: musujące szprycery, orzeźwiające souery, rumowe daiquiri i wytrawne koktajle na bazie wódki oraz kolorowe, pełne owocowych smaków lemoniady!
Data publikacji: czerwiec 2022
Sezon bez granic? Tak, to możliwe! Poznaj różnorodną ofertę owoców i warzyw apertyzowanych oraz mrożonych Bidfood, którą przygotowaliśmy z myślą o szefach kuchni i ich pracy. Produkty poddane odpowiednim procesom zachowują swoje walory smakowe oraz właściwości na długo. W rezultacie możesz z nich korzystać cały rok! Wypróbuj!
Data publikacji: lipiec 2024
Owoce i warzywa to baza każdej kuchni. Kochają je wszyscy, nie tylko wegetarianie i weganie. Zobacz zatem, jak wyróżnić je w swoim menu. W naszym katalogu znajdziesz informacje na temat warzyw i owoców, ich obróbki i wykorzystania w kulinarnych kreacjach.
Data publikacji: grudzień 2021
Pomidory są podstawą kuchni włoskiej. Najlepsze są te soczyste, świeże, ale wysokiej jakości, pyszne pomidory możesz dostać także poza sezonem – w formie przetworów. Sprowadzamy je dla Ciebie prosto z Włoch.
Data publikacji: luty 2020
Kurki, podgrzybki, borowiki czy rydze marki Forrest są dostępne przez cały rok. Kalibrację i jakość grzybów oceniają wyłącznie wykwalifikowani grzyboznawcy. To sprawia, że Forrest jest doskonałym wyborem!
Data publikacji: listopad 2019
Kompozycje sałat dla gastronomii – zróżnicowane pod względem smaku i wyglądu. To starannie wyselekcjonowane, trzykrotnie umyte, a następnie osuszone i pocięte liście. Sprawdź też rukolę, szpinak i roszponkę!
Data publikacji: listopad 2019
Najwyższej jakości mięso to podstawa restauracyjnego menu. W folderze znajdziesz propozycje steków wołowych Namibia, 100% burgerów wołowych Meat The Premium oraz liczne #gastrowskazkówi — od zasad przygotowywania burgera po stopnie wysmażenia steków. Postaw na gotowe rozwiązania i wybierz mięso sous vide. Jest zawsze kruche i soczyste, o wyjątkowym aromatycznym smaku. To świetne rozwiązanie dla gastronomii!
Data publikacji: lipiec 2024
Najwyższej jakości mięso to podstawa dobrego burgera. W folderze znajdziesz propozycje, wyróżniające się naturalnym aromatem i szlachetnym smakiem. Ponadto podpowiadamy, jakie pieczywo będzie najlepsze. Proponujemy także mięso wolno gotowane oraz doskonałe steki.
Data publikacji: lipiec 2022
Burger to kulinarny kamelon – potrafi dopasować się do wielu kart menu, zmieniając barwy i smaki. Zobacz nasz katalog pełen inspiracji. Zawarliśmy w nim bułki, mięso, sery, wędliny, warzywa, sosy i dodatki.
Data publikacji: styczeń 2021
Zainspiruj się naturą! Dziczyzna doskonale komponuje się z daniami kuchni tradycyjnej i nowoczesnej. To świetna alternatywa dla mięsa hodowlanego. Ma bardzo charakterystyczny, szlachetny smak. Przekonaj się!
Data publikacji: luty 2020
Gęsina to część polskiej tradycji kulinarnej. Warto wprowadzić do menu filet z gęsi, nogi z gęsi czy smalec gęsi. Nie dość, że niesamowicie smakują, to można je wykorzystać na wiele różnych sposobów. Przeczytaj!
Data publikacji: listopad 2019
Śniadanie w hotelu? Pizza z dodatkiem mięsa? A może burger z wędzonym boczkiem? Wędliny w plastrach w dużych opakowaniach to świetne rozwiązanie dla gastronomii. Zawsze, gdy liczy się czas i korzystna cena!
Data publikacji: październik 2019
Francja jest czołowym producentem perliczek na świecie – rocznie hoduje nawet 30 milionów ptaków! Z takim wynikiem w parze idzie jakość, o czym wiedzą szefowie kuchni na wszystkich kontynentach. Francuski drób to specjał, którego poszukują zarówno zwolennicy kuchni typu fusion, jak i lokalnej tradycji.
Data publikacji: wrzesień 2019
Kaczka przez wielu nazywana jest królową polskiego drobiu. Nadaje się bowiem do pieczenia, smażenia, grillowania, konfitowania, faszerowania i wędzenia. Z kaczki można przyrządzić znakomity rosół (czy czerninę!), carpaccio, pierogi, burgera… Kulinarne wycieczki jej w smak!
Data publikacji: wrzesień 2019
Sprawdź gotowe mięsa przygotowane tradycyjną metodą sosu-vide bez konserwantów i sztucznych barwników. Świetnie nadają się zarówno do zaserwowania na zimno, jak i ciepło. Idealne na grilla!
Data publikacji: maj 2019
Baranina i jagnięcina w polskiej kuchni bywają traktowane po macoszemu, wszak restauracyjni goście nie decydują się na nie za często... Zupełnie niesłusznie! Przyrządzony bez pośpiechu gulasz czy comber jagnięcy sous-vide w ziołowej panierce mogą być wyjątkowymi pozycjami w menu!
Data publikacji: kwiecień 2019
Sezon na rybkę czas zacząć! Specjalnie na sezon 2024 przygotowaliśmy ofertę dla smażalni, w której znajdziesz szeroki wybór ryb mrożonych. Pomożemy Ci zbudować kartę składającą się zarówno z klasycznych "pewniaków", jak i ciekawych, egzotycznych propozycji, które wyróżnią Cię na rynku. Sprawdź koniecznie!
Data publikacji: czerwiec 2024
4Cater to marka stworzona z myślą o firmach cateringowych specjalizujących się w obsłudze eventów, menu zbiorowego lub cateringu dietetycznego. Asortyment to mrożone, porcjowane warzywa, mieszanka kompotowa, jabłko prażone i kruszone podgrzybki.
Data publikacji: maj 2022
W ofercie Bidfood Farutex znajdziesz ponad 20 marek własnych w korzystnej cenie. Poznaj owoce i warzywa, mięsa i wędliny, sery, ryby i owoce morza, tłuszcze, przyprawy, pdorukty zbożowe i mączne, napoje czy non-food.
Data publikacji: maj 2021
Pakowanie próżniowe chroni świeżość surowego mięsa, ryb, serów, warzyw czy owoców. Pozwala na łatwe porcjowanie i ewidencję produktów. Poznaj zalety vacuum, wybierz worki próżniowe i do gotowania sous-vide.
Data publikacji: styczeń 2020
Serniki, aromatyczne szarlotki, tarty w wielu smakach. Jak połączyć oczekiwania gości i świetną jakość? Postaw na mrożone ciasta! Przekonaj się, że w niczym nie ustępują świeżym wypiekom. Co więcej, mają sporo zalet – ułatwiają pracę personelu i skracają czas przygotowania deseru do minimum. Poznaj ofertę ciast mrożonych premium Erlenbacher.
Data publikacji: styczeń 2024
Szukasz bakalii do swojego menu? Sprawdzą się nie tylko w pysznych ciastach, ale także ciekawych daniach głównych, np. konfitowanej nodze kaczki czy panierowanej polędwiczce wieprzowej. Sprawdź!
Data publikacji: grudzień 2019
Poznaj zamknięte w pięciolitrowych kuwetach najpopularniejsze letnie smaki: waniliowy, truskawkowy, cytrynowy, malinowy, śmietankowy i czekoladowy. Lody i sorbety zaserwujesz i w wafelku, i w kubeczku.
Data publikacji: czerwiec 2019
Barbara Luijckx to producent wysokiej jakości dekoracji czekoladowych. Firma dostarcza rzemieślnikom cukiernictwa wyszukane wzory, przemieniając ich wytwory cukiernicze w słodkie arcydzieła.
Data publikacji: maj 2019
Sosa to światowy dostawca najwyższej jakości produktów do kuchni nowoczesnej. Poznaj liofilizaty warzywne i owocowe, nasycone kolorami barwniki czy crispy i stwórz zaskakujące menu!
Data publikacji: sierpień 2019
Horeca Aroma oferuje kompleksowy asortyment dodatków gastronomicznych dla profesjonalistów, niezależnie od typu i rodzaju kuchni. Przyprawy, mieszanki, zasmażki, buliony i sosy najwyższej jakości pozwalają wydobyć smak i aromat każdej potrawy.
Data publikacji: kwiecień 2022
Markę Horeca Aroma Gold tworzą tłoczone na zimno oleje wyłącznie z pierwszego tłoczenia. Dzięki takiej technologii produkcji oleje zachowują świeżość, naturalny smak, aromat oraz wiele wartości odżywczych.
Data publikacji: luty 2020
Szukasz kawy do restauracji, hotelu lub kawiarni? Skosztuj najwyższej jakości włoskich kaw Caffè Moreno. Mieszanki kaw dla gastronomii tworzą starannie dobrane ziarna arabica i robusta. Sprawdź!
Data publikacji: listopad 2019
W ofercie Bidfood Farutex znajdziesz porcjowane produkty śniadaniowe wysokiej jakości. Dżemy, miód, cukry, masełka, margaryna, sól czy pieprz w jednorazowych opakowaniach to idealne rozwiązanie na hotelowe śniadanie.
Data publikacji: wrzesień 2019
Czy masz ukończone 18 lat?
(w przypadku braku zgody lub pełnoletności prosimy o kliknięcie "NIE")