Oferta dla gastronomii Bidfood Farutex zawiera 7 tys. profesjonalnych produktów: świeżych, chłodzonych, mrożonych, suchych i non-food. Współpracując z nami, dostajesz dostęp do setek polskich i zagranicznych produktów dla gastronomii – od regionalnych dostawców po globalne marki.
Dajemy Ci rozwiązanie skrojone na miarę Twojego biznesu: niezależnie od tego, czy serwujesz przez cały rok, stawiasz na sezonowość, prowadzisz restaurację, food trucka czy catering dietetyczny.
Dobre jedzenie i dobre pomysły są sercem naszego biznesu!
Oferta dla gastronomii
Zamów online produkty dla gastronomii

Surowe owoce i warzywa, obrane owoce i warzywa, owoce i warzywa vacum, owoce i warzywa regionalne, owoce i warzywa importowane, świeże zioła, mikroliście, kiełki, kwiaty jadalne, świeże grzyby.

Mrożone owoce, mrożone warzywa, apertyzowane owoce i warzywa, suszone owoce i warzywa, mieszanki owocowe mrożone, mieszanki warzywne mrożone, przetwory owocowe i warzywne.

Mięso chłodzone (świeże) i mięso mrożone: drób, wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna, jagnięcina, baranina. Wędliny chłodzone i wędliny mrożone, przetwory mięsne: gyros, kebab, shoarma, hambugery.

Ryby świeże, ryby wędzone świeże i ryby mrożone; ryby całe, ryby patroszone, filety rybne; ryby panierowane, przetwory rybne: konserwy rybne i ryby marynowane; owoce morza świeże i owoce morza mrożone: krewetki, małże, homary, kawiory, topping tacki.

Pieczywo tradycyjne: chleby, bagietki, ciabaty, bułki; pieczywo fast-food: bułki, tortilla; pieczywo cukiernicze: ciasta, ciastka, croissanty, danishe.

Makarony świeże, makarony mrożone, makarony suche; pierogi świeże i pierogi mrożone, ryż tradycyjny i ryż do sushi; kasze, płatki, mąka.

Czekolada, kakao, mieszanki cukiernicze i mieszanki piekarnicze, kremy, nadzienia, farsze, pasty, stabilizatory.

Sosy i koncentraty płynne, sosy i koncentraty w paście, sosy i koncentraty instant, fondy, sosy mrożone, majonezy, ketchupy, musztardy.

Baza do sushi, ryże do sushi, glony i arkusze sojowe, tacki i kawiory, opakowania, dodatki, makarony, pierożki, panierki, napoje, desery.

Alternatywa mięsa, alternatywa nabiału, napoje roślinne, dodatki: sól kala namak, płatki drożdżowe nieaktywne, spirulina, tempeh, vegebaza i inne.

Kawa mielona, kawa ziarnista, herbata czarna, herbata zielona, herbata biała, herbata oolong, herbata owocowa.

Opakowania jednorazowe: tacki, talerze, sztućce, słomki, kubki, reklamówki, torebki; szkło i porcelana: kieliszki, karafki i inne; chemia profesjonalna: środki czystości, środki piorące, odświeżacze, mydło; akcesoria do sprzątania, worki na śmieci, papier toaletowy, ręczniki, serwetki, folie gastronomiczne i spożywcze, papiery do gotowania, worki sous-vide, rękawiczki, wyposażenie, pojemniki bankietowe.

Wina spokojne, wina musujące, szampany; wina wytrawne, wina półwytrawne, wina słodkie, wina deserowe - Francja, Hiszpania, Włochy, Portugalia, Niemcy, Węgry, Polska, Chile, Argentyna, Urugwaj, USA, RPA, Australia, Nowa Zelandia, Austria, Japonia; wina likierowe, likiery, wódki, sake, giny, grappy, koniaki, whisky, rumy, piwo.

4Cater to marka stworzona z myślą o firmach cateringowych specjalizujących się w obsłudze eventów i klientów detalicznych (catering dietetyczny). Produkty, które znajdują się w jej ofercie, charakteryzują się dobrą ceną i dużymi opakowaniami gastronomicznymi.

Oferuje produkty wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, która łączy dania tajskie, wietnamskie, koreańskie, chińskie i indyjskie. Cechuje ją duża różnorodność. Obecnie w marce można znaleźć warzywa, owoce i dodatki, takie jak panierki panko czy tempura, makaron ryżowy. Marka będzie się rozwijać o kolejne produkty.

Marka poświęcona produktom non-food – obecnie zawiera worki do pakowania próżniowego oraz gotowania sous-vide. Chronią świeżość surowego mięsa, ryb, serów, sosów, zup, warzyw czy owoców, pozwalają na łatwe porcjowanie i ewidencję produktów. Dostępne są w kilku rozmiarach.

Marka własna o najszerszym asortymencie. Zawiera warzywa i owoce mono (produkty jednoskładnikowe), mieszanki warzywne i owocowe, warzywa i owoce apertyzowane, grzyby i bakalie. Stworzona pod różne potrzeby i profile gastronomii. Produkty są dostępne w wielu gramaturach.

Bazowe produkty w jakości premium, które mają zaspokoić wyszukane gusta kulinarne szefów kuchni. W portfolio znajdują się wyselekcjonowane owoce i warzywa apertyzowane, bakalie i orzechy. Produkty są dostępne w różnych gramaturach w opakowaniach foliowych, papierowych, słoikach i puszkach.

Marka oferuje produkty przeznaczone do kuchni roślinnej, m.in. wegańskie zamienniki mięsa, płatki drożdżowe czy sól kala namak. Mogą z nich skorzystać zarówno restauracje, cateringi i hotele specjalizujące się w roślinnym menu wege, jak i te, które rozpoczynają przygodę z kuchnią wege.

W ofercie znajduje się szeroki wybór parówek, kabanosów, wyśmienity boczek, soczyste nuggetsy czy stripsy Nasze rozwiązania idealnie nadają się do komponowania bufetów śniadaniowych, co jest szczególnie istotne w hotelach.

Oferuje grzyby i owoce leśne (jagody, jeżyny, maliny, żurawinę) przez cały rok – nie tylko w sezonie. Wykwalifikowani grzyboznawcy pracujący u naszych dostawców starannie selekcjonują gatunki, również pod kątem kalibracji. Grzyby są dostępne w formie mrożonej, suszonej i marynowanej.

Markę tworzy gama wyrobów zbożowo-mącznych dla restauracji, hoteli, cukierni, śniadaniowni i in. W ofercie znajdują się chleby, bułki do hamburgerów i hot-dogów, mąka, płatki zbożowe, ale także rośliny strączkowe: ciecierzyca, fasola, groch czy soczewica.

W tej marce umieściliśmy najwyższej jakości pieczywo o francuskim rodowodzie, które uznawane jest za najlepsze na świecie: bagietkę i półbagietkę, pachnące masłem croissanty oraz ciastka z nadzieniem owocowym. Produkty sprawdzą się w menu śniadaniowym w hotelu czy kawiarni.

Marka łączy przyprawy jednorodne, mieszanki przyprawowe, a także marynaty dla profesjonalnej gastronomii, które charakteryzują się jakością oraz trwałym smakiem i aromatem. Nadają daniom intensywny wyraz. Produkty oferujemy w dużych i wygodnych opakowaniach gastronomicznych.

Linię produktów tworzą najwyższej jakości sosy wyprodukowane z najlepszych składników. Nowoczesne, a zarazem praktyczne opakowania o pojemności 1 kg świetnie nadają się do ekspozycji na półkach i w lodówkach. Sosy sprawdzą się jako dodatek do mięs i ryb lub jako baza do stworzenia własnej receptury.

Linia łączy ekskluzywne produkty dla tych, którzy szukają wyłącznie najwyższej jakości. Szefom kuchni otwartym na kulinarne eksperymenty polecamy unikalne kompozycje ziół i przypraw, zaś tradycjonalistom przyprawy jednorodne i wyjątkowe pod kątem receptury oleje smakowe.

Marka łączy różne gatunki sałat dobrane pod kątem najlepszych surowców pochodzących od profesjonalnych i certyfikowanych dostawców. Wyselekcjonowane gatunki są świeże, chrupkie i zdrowe, nie zawierają konserwantów i chemicznych dodatków. W ofercie znajdują się pojedyncze gatunki sałat i mieszanki.

Marka nabiałowa, która łączy zamiłowanie do włoskiej tradycji kulinarnej. Oferuje sery mozzarella (w wiórkach i kulce) oraz mascarpone używane do stworzenia kultowych włoskich dań, takich jak pizza, lasagne czy tiramisu.

Nasze burgery we wszystkich kategoriach stoją na podium - 100% czystej wołowiny, 0% sztucznych dodatków, mrożone kriogeniczne IQF, dzięki czemu zachowują świeżość i smak. Są gotowe do włożenia na patelnię od razu (nie trzeba rozmrażać), a ich zawartość tłuszczu nie przekracza 20%. Są dostępne w różnych gramaturach.

Marka nabiałowa, która łączy produkty o tradycyjnej recepturze i naturalnym smaku. Cechują je wysoka jakość i wydajność. Flagowym produktem naBiało jest jogurt naturalny typu greckiego odznaczający się kremową i gęstą konsystencją oraz aksamitny twaróg sernikowy.

Klasyczne smaki lodów i sorbetów Paradice znajdą zastosowanie w restauracji, cukierni, kawiarni i lodziarni. Idealnie kremowe lody i soczyście owocowe sorbety zamknięte w pięciolitrowych kuwetach pomogą stworzyć niepowtarzalne kreacje deserowe.

Marka łączy ryby z najdalszych zakątków świata, jak i od lokalnych dostawców. W bogatej ofercie znajdują się ryby popularne i znane, jak łosoś, dorsz, sandacz, tuńczyk czy pstrąg, ale także owoce morza, m.in. krewetki i kalmary.

Marka obejmuje dodatki do ciast, desery, lody, smakowe kawy, śniadania, dania na zimno i ciepło. Sosy, dżemy, miód i owoce w żelu mają wyrazisty kolor, podkreślą smak np. naleśników, gofrów czy sałatek owocowych. Produkty są zamknięte w wygodne opakowania dopasowane do potrzeb gastronomicznych.

Marka koncentrująca się na topowych deserach dla branży Horeca. To urzeczywistnienie oczekiwań najbardziej wymagających szefów kuchni, wyniesienie deserów na – dotychczas nieosiągalny – poziom. Premierowo w marce pojawią się torty bezowe w wersji bazowej, gotowej do udekorowania według własnych preferencji.

Markę Soleo tworzą najwyższej jakości soki produkowane z najlepszych odmian owoców oraz woda źródlana. Soki i woda oferowane są w opakowaniach o nowoczesnym designie, dzięki czemu dobrze prezentują się w lodówkach i na półkach.

W ofercie marki Woku znajdują się produkty, które można wykorzystać w daniach z woka oraz szerzej – azjatyckim street foodzie. Obecnie w Woku znajdują się m.in. makaron pszenny błyskawiczny, grzyby shiitake oraz mun (całe oraz cięte w paski lub kawałki), pędy bambusa . To podstawy wielu orientalnych dań, szczególnie tajskich i chińskich.

W marce Yes Chef umieściliśmy tłuszcze. Produkty sprawdzą się w każdej profesjonalnej kuchni, ponieważ są odporne na wysokie temperatury i uniwersalne – można je zastosować w wielu daniach kuchni polskiej, włoskiej czy amerykańskiej.





















Sosy to źródło smaku i aromatu kuchni Azji. Receptury dopracowywane przez pokolenia znakomitych szefów kuchni pozwoliły osiągnąć idealny balans słodyczy z kwasowością, słoności z ostrością. W każdym znajdziesz umami. Sprawdź!
Data publikacji: lipiec 2023

Azjatyckie makarony to długa i pyszna opowieść. Towarzyszą Azjatom od 4 000 lat. Są zawijane w sajgonki, wszechobecne w zupach, daniach głównych, sałatach oraz wielu innych potrawach. Poznaj ofertę orientalnych makaronów Bidfood Farutex.
Data publikacji: lipiec 2023

Azjatyckie potrawy w menu Twojego hotelu! Bez względu na to, czy chcesz dodać jedynie sos sojowy czy zaserwować swoim gościom kolację w koreańskim stylu – mamy dla Ciebie niezbędny asortyment. Nasze produkty umożliwiają zarówno wprowadzenie pojedynczych akcentów do karty, jak i przygotowanie wielu oryginalnych dań. Zobacz katalog przygotowany z myślą o Hotelach.
Data publikacji: kwiecień 2023

Poznaj kilka orientalnych propozycji na przygotowanie ryżowych klusek o nazwie dukboki zarówno na słodko, jak i wytrawnie. Gwarantujemy, że wszystkie przepisy zawarte w folderze są sprawdzone, przetestowane, a przede wszystkim pyszne! Zaserwuj swoim gościom odrobinę orientu na talerzu.
Data publikacji: grudzień 2022

Przygotowaliśmy przepisy, których głównym składnikiem jest koreańskie kimchi. To znacznie więcej niż kiszona sałatka. Świetnie łączy się ono z wieloma składnikami, tworząc wyśmienite i nieoczywiste kompozycje o orientalnym charakterze. Wypróbuj nasze pomysły na kimchi, z pewnością odmienią Twoje menu!
Data publikacji: listopad 2022

Poznaj mąki Petra mielone w najnowocześniejszym młynie we Włoszech, z uwzględnieniem najbardziej zaawansowanych technologii. Mąka Petra, zachwyca swoim szlachetnym smakiem. Sprawdź doskonałość dla profesjonalistów!
Data publikacji: lipiec 2023

Zobacz przewodnik po świetnych, włoskich makaronach. Powstają one w lokalnej manufakturze La Fileja, która stosuje rzemieślniczą technologię do produkcji pasta fresca. Poznaj i spróbuj wyjątkowe spaghetti, tagliatelle, ravioli czy ramen.
Data publikacji: kwiecień 2023

Jaka mąka do pizzy sprawdzi się najlepiej? Włoska! Sprawdź mąki marki Petra oraz Arco, z których przygotujesz idealnie chrupiące ciasto do pizzy neapolitańskiej, rzymskiej, focacci czy pinsy.
Data publikacji: styczeń 2021

Włochy słyną z ogromnego wyboru serów, takich jak mozzarella, burrata, provolone, Grana Padano, Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano czy Asiago. Poznaj różnorodność bogatych w smaku serów włoskich!
Data publikacji: grudzień 2020

Prosciutto crudo, Coppa di Parma, salami Milano, a może pancetta? Włoskie wędliny kuszą różnorodnością i zaskakują smakiem. Zaserwuj je na pizzy, a goście zakochają się w Twoim menu.
Data publikacji: grudzień 2020

Przygotujesz z niej nie tylko chrupiącą pizzę. Drobno mielona mąka Arco świetnie sprawdzi się również w delikatnych pierożkach ravioli i tortellini, lekkich włoskich bułkach i chlebach. Spróbuj!
Data publikacji: lipiec 2020

Sery francuskie, hiszpańskie i włoskie nieodłącznie wiążą się z dietą śródziemnomorską. Dlatego stale poszerzamy ofertę zarówno o te bardziej znane, jak i regionalne sery śródziemnomorskie. Poznaj ich smaki!
Data publikacji: styczeń 2020

Kuchnia włoska łączy wieloletnią tradycję z selekcją smaku. W naszej ofercie znajdziesz wyjątkowe włoskie produkty: makarony, ryż, mąki, oliwy, warzywa grillowane i przetwory, trufle czy owoce morza.
Data publikacji: czerwiec 2019

Kuchnia hiszpańska jest niezwykle bogata. Z jednej strony promuje nowoczesne kulinarne koncepty, z drugiej hołduje wiekowym tradycjom. Które hiszpańskie wędliny zyskują na popularności na całym świecie? Sprawdź pełen smaków katalog hiszpańskich wędlin!
Data publikacji: kwiecień 2019

Dobra, włoska robota - i nie o film ani mafię z Wiecznego Miasta chodzi, tylko włoskie wędliny. To Włosi odpowiadają za takie rarytasy, jak prosciutto crudo, prosciutto cotto, salami, mortadela czy pancetta. Spróbuj tych nasyconych historią i smakiem wędlin!
Data publikacji: marzec 2019

Włoskie makarony różnią się nie tylko kształtem i długością, ale także składem. Pastę idealną znajdziesz w naszej ofercie. Dlaczego idealną? Mrożony włoski makaron ma dobry i krótki skład zarówno ciasta, jak i farszu. Od złożenia zamówienia do wyłożenia dania na talerz mija tylko kilka minut!
Data publikacji: luty 2019

Sosa to światowy dostawca najwyższej jakości produktów do kuchni nowoczesnej. Poznaj liofilizaty warzywne i owocowe, nasycone kolorami barwniki czy crispy i stwórz zaskakujące menu!
Data publikacji: sierpień 2019

Najwyższej jakości mięso to podstawa dobrego burgera. W folderze znajdziesz propozycje, wyróżniające się naturalnym aromatem i szlachetnym smakiem. Ponadto podpowiadamy, jakie pieczywo będzie najlepsze. Proponujemy także mięso wolno gotowane oraz doskonałe steki.
Data publikacji: lipiec 2022

Burger to kulinarny kamelon – potrafi dopasować się do wielu kart menu, zmieniając barwy i smaki. Zobacz nasz katalog pełen inspiracji. Zawarliśmy w nim bułki, mięso, sery, wędliny, warzywa, sosy i dodatki.
Data publikacji: styczeń 2021

Zainspiruj się naturą! Dziczyzna doskonale komponuje się z daniami kuchni tradycyjnej i nowoczesnej. To świetna alternatywa dla mięsa hodowlanego. Ma bardzo charakterystyczny, szlachetny smak. Przekonaj się!
Data publikacji: luty 2020

Gęsina to część polskiej tradycji kulinarnej. Warto wprowadzić do menu filet z gęsi, nogi z gęsi czy smalec gęsi. Nie dość, że niesamowicie smakują, to można je wykorzystać na wiele różnych sposobów. Przeczytaj!
Data publikacji: listopad 2019

Śniadanie w hotelu? Pizza z dodatkiem mięsa? A może burger z wędzonym boczkiem? Wędliny w plastrach w dużych opakowaniach to świetne rozwiązanie dla gastronomii. Zawsze, gdy liczy się czas i korzystna cena!
Data publikacji: październik 2019

Francja jest czołowym producentem perliczek na świecie – rocznie hoduje nawet 30 milionów ptaków! Z takim wynikiem w parze idzie jakość, o czym wiedzą szefowie kuchni na wszystkich kontynentach. Francuski drób to specjał, którego poszukują zarówno zwolennicy kuchni typu fusion, jak i lokalnej tradycji.
Data publikacji: wrzesień 2019

Kaczka przez wielu nazywana jest królową polskiego drobiu. Nadaje się bowiem do pieczenia, smażenia, grillowania, konfitowania, faszerowania i wędzenia. Z kaczki można przyrządzić znakomity rosół (czy czerninę!), carpaccio, pierogi, burgera… Kulinarne wycieczki jej w smak!
Data publikacji: wrzesień 2019

Sprawdź gotowe mięsa przygotowane tradycyjną metodą sosu-vide bez konserwantów i sztucznych barwników. Świetnie nadają się zarówno do zaserwowania na zimno, jak i ciepło. Idealne na grilla!
Data publikacji: maj 2019

Baranina i jagnięcina w polskiej kuchni bywają traktowane po macoszemu, wszak restauracyjni goście nie decydują się na nie za często... Zupełnie niesłusznie! Przyrządzony bez pośpiechu gulasz czy comber jagnięcy sous-vide w ziołowej panierce mogą być wyjątkowymi pozycjami w menu!
Data publikacji: kwiecień 2019

Owoce i warzywa to baza każdej kuchni. Kochają je wszyscy, nie tylko wegetarianie i weganie. Zobacz zatem, jak wyróżnić je w swoim menu. W naszym katalogu znajdziesz informacje na temat warzyw i owoców, ich obróbki i wykorzystania w kulinarnych kreacjach.
Data publikacji: grudzień 2021

Pomidory są podstawą kuchni włoskiej. Najlepsze są te soczyste, świeże, ale wysokiej jakości, pyszne pomidory możesz dostać także poza sezonem – w formie przetworów. Sprowadzamy je dla Ciebie prosto z Włoch.
Data publikacji: luty 2020

Kurki, podgrzybki, borowiki czy rydze marki Forrest są dostępne przez cały rok. Kalibrację i jakość grzybów oceniają wyłącznie wykwalifikowani grzyboznawcy. To sprawia, że Forrest jest doskonałym wyborem!
Data publikacji: listopad 2019

Kompozycje sałat dla gastronomii – zróżnicowane pod względem smaku i wyglądu. To starannie wyselekcjonowane, trzykrotnie umyte, a następnie osuszone i pocięte liście. Sprawdź też rukolę, szpinak i roszponkę!
Data publikacji: listopad 2019

Szukasz bakalii do swojego menu? Sprawdzą się nie tylko w pysznych ciastach, ale także ciekawych daniach głównych, np. konfitowanej nodze kaczki czy panierowanej polędwiczce wieprzowej. Sprawdź!
Data publikacji: grudzień 2019

Poznaj zamknięte w pięciolitrowych kuwetach najpopularniejsze letnie smaki: waniliowy, truskawkowy, cytrynowy, malinowy, śmietankowy i czekoladowy. Lody i sorbety zaserwujesz i w wafelku, i w kubeczku.
Data publikacji: czerwiec 2019

Barbara Luijckx to producent wysokiej jakości dekoracji czekoladowych. Firma dostarcza rzemieślnikom cukiernictwa wyszukane wzory, przemieniając ich wytwory cukiernicze w słodkie arcydzieła.
Data publikacji: maj 2019

Szukasz idealnego prezentu na Święta dla swoich bliskich? A może chcesz podziękować pracownikom, kontrahentom i partnerom biznesowym za udany rok? Jeśli tak, to jesteś w najlepszym miejscu, bo w Fine Wine o prezentach wiemy wszystko! Poznaj naszą świąteczna ofertę win alkoholi mocnych i delikatesów, które trafią w każde gusta.
Data publikacji: wrzesień 2023

Poznaj receptury, które zachwycą Twoich gości. Przedstawiamy przepisy na klasyczne koktajle, które powinny znaleźć się w każdej letniej karcie menu: musujące szprycery, orzeźwiające souery, rumowe daiquiri i wytrawne koktajle na bazie wódki oraz kolorowe, pełne owocowych smaków lemoniady!
Data publikacji: czerwiec 2022

Oferta winiarska dla branży horeca, w której znajdziesz ponad 800 win od producentów z Europy, Ameryki Południowej, Afryki czy Australii. Pomagamy restauratorom w dopasowaniu win do profilu działalności.
Data publikacji: marzec 2020

Horeca Aroma oferuje kompleksowy asortyment dodatków gastronomicznych dla profesjonalistów, niezależnie od typu i rodzaju kuchni. Przyprawy, mieszanki, zasmażki, buliony i sosy najwyższej jakości pozwalają wydobyć smak i aromat każdej potrawy.
Data publikacji: kwiecień 2022

Markę Horeca Aroma Gold tworzą tłoczone na zimno oleje wyłącznie z pierwszego tłoczenia. Dzięki takiej technologii produkcji oleje zachowują świeżość, naturalny smak, aromat oraz wiele wartości odżywczych.
Data publikacji: luty 2020

Szukasz kawy do restauracji, hotelu lub kawiarni? Skosztuj najwyższej jakości włoskich kaw Caffè Moreno. Mieszanki kaw dla gastronomii tworzą starannie dobrane ziarna arabica i robusta. Sprawdź!
Data publikacji: listopad 2019

W ofercie Bidfood Farutex znajdziesz porcjowane produkty śniadaniowe wysokiej jakości. Dżemy, miód, cukry, masełka, margaryna, sól czy pieprz w jednorazowych opakowaniach to idealne rozwiązanie na hotelowe śniadanie.
Data publikacji: wrzesień 2019

4Cater to marka stworzona z myślą o firmach cateringowych specjalizujących się w obsłudze eventów, menu zbiorowego lub cateringu dietetycznego. Asortyment to mrożone, porcjowane warzywa, mieszanka kompotowa, jabłko prażone i kruszone podgrzybki.
Data publikacji: maj 2022

W ofercie Bidfood Farutex znajdziesz ponad 20 marek własnych w korzystnej cenie. Poznaj owoce i warzywa, mięsa i wędliny, sery, ryby i owoce morza, tłuszcze, przyprawy, pdorukty zbożowe i mączne, napoje czy non-food.
Data publikacji: maj 2021

Pakowanie próżniowe chroni świeżość surowego mięsa, ryb, serów, warzyw czy owoców. Pozwala na łatwe porcjowanie i ewidencję produktów. Poznaj zalety vacuum, wybierz worki próżniowe i do gotowania sous-vide.
Data publikacji: styczeń 2020
Czy masz ukończone 18 lat?
(w przypadku braku zgody lub pełnoletności prosimy o kliknięcie "NIE")



