Oferta dla gastronomii Bidfood Farutex zawiera 10 tys. profesjonalnych produktów: świeżych, chłodzonych, mrożonych, suchych i non-food. Współpracując z nami, dostajesz dostęp do setek polskich i zagranicznych produktów dla gastronomii – od regionalnych dostawców po globalne marki.
Dajemy Ci rozwiązanie skrojone na miarę Twojego biznesu: niezależnie od tego, czy serwujesz przez cały rok, stawiasz na sezonowość, prowadzisz restaurację, food trucka czy catering dietetyczny.
Dobre jedzenie i dobre pomysły są sercem naszego biznesu!
Oferta dla gastronomii
Zamów online produkty dla gastronomii

Surowe owoce i warzywa, obrane owoce i warzywa, owoce i warzywa vacum, owoce i warzywa regionalne, owoce i warzywa importowane, świeże zioła, mikroliście, kiełki, kwiaty jadalne, świeże grzyby.

Mrożone owoce, mrożone warzywa, apertyzowane owoce i warzywa, suszone owoce i warzywa, mieszanki owocowe mrożone, mieszanki warzywne mrożone, przetwory owocowe i warzywne.

Mięso chłodzone (świeże) i mięso mrożone: drób, wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna, jagnięcina, baranina. Wędliny chłodzone i wędliny mrożone, przetwory mięsne: gyros, kebab, shoarma, hambugery.

Ryby świeże, ryby wędzone świeże i ryby mrożone; ryby całe, ryby patroszone, filety rybne; ryby panierowane, przetwory rybne: konserwy rybne i ryby marynowane; owoce morza świeże i owoce morza mrożone: krewetki, małże, homary, kawiory, topping tacki.

Pieczywo tradycyjne: chleby, bagietki, ciabaty, bułki; pieczywo fast-food: bułki, tortilla; pieczywo cukiernicze: ciasta, ciastka, croissanty, danishe.

Makarony świeże, makarony mrożone, makarony suche; pierogi świeże i pierogi mrożone, ryż tradycyjny i ryż do sushi; kasze, płatki, mąka.

Czekolada, kakao, mieszanki cukiernicze i mieszanki piekarnicze, kremy, nadzienia, farsze, pasty, stabilizatory.

Sosy i koncentraty płynne, sosy i koncentraty w paście, sosy i koncentraty instant, fondy, sosy mrożone, majonezy, ketchupy, musztardy.

Baza do sushi, ryże do sushi, glony i arkusze sojowe, tacki i kawiory, opakowania, dodatki, makarony, pierożki, panierki, napoje, desery.

Alternatywa mięsa, alternatywa nabiału, napoje roślinne, dodatki: sól kala namak, płatki drożdżowe nieaktywne, spirulina, tempeh, vegebaza i inne.

Kawa mielona, kawa ziarnista, herbata czarna, herbata zielona, herbata biała, herbata oolong, herbata owocowa.

Opakowania jednorazowe: tacki, talerze, sztućce, słomki, kubki, reklamówki, torebki; szkło i porcelana: kieliszki, karafki i inne; chemia profesjonalna: środki czystości, środki piorące, odświeżacze, mydło; akcesoria do sprzątania, worki na śmieci, papier toaletowy, ręczniki, serwetki, folie gastronomiczne i spożywcze, papiery do gotowania, worki sous-vide, rękawiczki, wyposażenie, pojemniki bankietowe.

Wina spokojne, wina musujące, szampany; wina wytrawne, wina półwytrawne, wina słodkie, wina deserowe - Francja, Hiszpania, Włochy, Portugalia, Niemcy, Węgry, Polska, Chile, Argentyna, Urugwaj, USA, RPA, Australia, Nowa Zelandia, Austria, Japonia; wina likierowe, likiery, wódki, sake, giny, grappy, koniaki, whisky, rumy, piwo.

4Cater to marka stworzona z myślą o firmach cateringowych specjalizujących się w obsłudze eventów i klientów detalicznych (catering dietetyczny). Produkty, które znajdują się w jej ofercie, charakteryzują się dobrą ceną i dużymi opakowaniami gastronomicznymi.

Oferuje produkty wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, która łączy dania tajskie, wietnamskie, koreańskie, chińskie i indyjskie. Cechuje ją duża różnorodność. Obecnie w marce można znaleźć warzywa, owoce i dodatki, takie jak panierki panko czy tempura, makaron ryżowy. Marka będzie się rozwijać o kolejne produkty.

Marka poświęcona produktom non-food – obecnie zawiera worki do pakowania próżniowego oraz gotowania sous-vide. Chronią świeżość surowego mięsa, ryb, serów, sosów, zup, warzyw czy owoców, pozwalają na łatwe porcjowanie i ewidencję produktów. Dostępne są w kilku rozmiarach.

Marka własna o najszerszym asortymencie. Zawiera warzywa i owoce mono (produkty jednoskładnikowe), mieszanki warzywne i owocowe, warzywa i owoce apertyzowane, grzyby i bakalie. Stworzona pod różne potrzeby i profile gastronomii. Produkty są dostępne w wielu gramaturach.

Bazowe produkty w jakości premium, które mają zaspokoić wyszukane gusta kulinarne szefów kuchni. W portfolio znajdują się wyselekcjonowane owoce i warzywa apertyzowane, bakalie i orzechy. Produkty są dostępne w różnych gramaturach w opakowaniach foliowych, papierowych, słoikach i puszkach.

Marka oferuje produkty przeznaczone do kuchni roślinnej, m.in. wegańskie zamienniki mięsa, płatki drożdżowe czy sól kala namak. Mogą z nich skorzystać zarówno restauracje, cateringi i hotele specjalizujące się w roślinnym menu wege, jak i te, które rozpoczynają przygodę z kuchnią wege.

W ofercie marki znajduje się szeroki wybór wędlin drobiowych i wieprzowych oraz gotowych rozwiązań, takich jak ugotowane sous-vide żeberka wieprzowe czy kebab. Produkty wyróżnia wysoka jakość, świeżość i smak. Wędliny w marce Eat Meat zostały zamknięte w wygodnych, gastronomicznych opakowaniach.

Oferuje grzyby i owoce leśne (jagody, jeżyny, maliny, żurawinę) przez cały rok – nie tylko w sezonie. Wykwalifikowani grzyboznawcy pracujący u naszych dostawców starannie selekcjonują gatunki, również pod kątem kalibracji. Grzyby są dostępne w formie mrożonej, suszonej i marynowanej.

Markę tworzy gama wyrobów zbożowo-mącznych dla restauracji, hoteli, cukierni, śniadaniowni i in. W ofercie znajdują się chleby, bułki do hamburgerów i hot-dogów, mąka, płatki zbożowe, ale także rośliny strączkowe: ciecierzyca, fasola, groch czy soczewica.

W tej marce umieściliśmy najwyższej jakości pieczywo o francuskim rodowodzie, które uznawane jest za najlepsze na świecie: bagietkę i półbagietkę, pachnące masłem croissanty oraz ciastka z nadzieniem owocowym. Produkty sprawdzą się w menu śniadaniowym w hotelu czy kawiarni.

Marka łączy przyprawy jednorodne, mieszanki przyprawowe, a także marynaty dla profesjonalnej gastronomii, które charakteryzują się jakością oraz trwałym smakiem i aromatem. Nadają daniom intensywny wyraz. Produkty oferujemy w dużych i wygodnych opakowaniach gastronomicznych.

Linię produktów tworzą najwyższej jakości sosy wyprodukowane z najlepszych składników. Nowoczesne, a zarazem praktyczne opakowania o pojemności 1 kg świetnie nadają się do ekspozycji na półkach i w lodówkach. Sosy sprawdzą się jako dodatek do mięs i ryb lub jako baza do stworzenia własnej receptury.

Linia łączy ekskluzywne produkty dla tych, którzy szukają wyłącznie najwyższej jakości. Szefom kuchni otwartym na kulinarne eksperymenty polecamy unikalne kompozycje ziół i przypraw, zaś tradycjonalistom przyprawy jednorodne i wyjątkowe pod kątem receptury oleje smakowe.

Marka łączy różne gatunki sałat dobrane pod kątem najlepszych surowców pochodzących od profesjonalnych i certyfikowanych dostawców. Wyselekcjonowane gatunki są świeże, chrupkie i zdrowe, nie zawierają konserwantów i chemicznych dodatków. W ofercie znajdują się pojedyncze gatunki sałat i mieszanki.

Marka nabiałowa, która łączy zamiłowanie do włoskiej tradycji kulinarnej. Oferuje sery mozzarella (w wiórkach i kulce) oraz mascarpone używane do stworzenia kultowych włoskich dań, takich jak pizza, lasagne czy tiramisu.

Oferuje wysokiej jakości przekrój asortymentu nabiałowego: jogurty, jaja margarynę, masło, mleko, ser i śmietankę. Każdy z produktów wytwarzany jest na bazie naturalnych surowców mleka od sprawdzonych dostawców i pakowany w sposób dopasowany dla odbiorców z branży Horeca.

Marka nabiałowa, której flagowym produktem jest śmietanka 20% stworzona we współpracy z OSM Piątnica. Śmietanka ma kremową konsystencję i nie warzy się w żadnej aplikacji. W przyszłości NaBiało będzie się rozwijać o produkty, które łączy tradycyjna receptura, naturalny smak, wysoka jakość i wydajność.

Klasyczne smaki lodów i sorbetów Paradice znajdą zastosowanie w restauracji, cukierni, kawiarni i lodziarni. Idealnie kremowe lody i soczyście owocowe sorbety zamknięte w pięciolitrowych kuwetach pomogą stworzyć niepowtarzalne kreacje deserowe.

Marka łączy ryby z najdalszych zakątków świata, jak i od lokalnych dostawców. W bogatej ofercie znajdują się ryby popularne i znane, jak łosoś, dorsz, sandacz, tuńczyk czy pstrąg, ale także owoce morza, m.in. krewetki i kalmary.

Marka obejmuje dodatki do ciast, desery, lody, smakowe kawy, śniadania, dania na zimno i ciepło. Sosy, dżemy, miód i owoce w żelu mają wyrazisty kolor, podkreślą smak np. naleśników, gofrów czy sałatek owocowych. Produkty są zamknięte w wygodne opakowania dopasowane do potrzeb gastronomicznych.

Markę Soleo tworzą najwyższej jakości soki produkowane z najlepszych odmian owoców oraz woda źródlana. Soki i woda oferowane są w opakowaniach o nowoczesnym designie, dzięki czemu dobrze prezentują się w lodówkach i na półkach.

Marka jest odpowiedzią na zapotrzebowanie restauracji specjalizujących się w przyrządzaniu sushi i zróżnicowanych potraw kuchni japońskiej. Łączy owoce morza, ryby i różnego rodzaju dodatki, m.in. sos wasabi czy imbir marynowany.























Horeca Aroma oferuje kompleksowy asortyment dodatków gastronomicznych dla profesjonalistów, niezależnie od typu i rodzaju kuchni. Przyprawy, mieszanki, zasmażki, buliony i sosy najwyższej jakości pozwalają wydobyć smak i aromat każdej potrawy.
Data publikacji: kwiecień 2022

Owoce i warzywa to baza każdej kuchni. Kochają je wszyscy, nie tylko wegetarianie i weganie. Zobacz zatem, jak wyróżnić je w swoim menu. W naszym katalogu znajdziesz informacje na temat warzyw i owoców, ich obróbki i wykorzystania w kulinarnych kreacjach.
Data publikacji: grudzień 2021

Poznaj pszenną doskonałość dla profesjonalistów. Stworzona z najwyższej jakości składników i przy zastosowaniu zaawansowanej technologii mąka Petra, zachwyca swoim szlachetnym smakiem. Sprawdź!
Data publikacji: listopad 2021

W naszej ofercie znajdziesz setki produktów do sushi: ryż, ocet, imbir, nori, sosy sojowe, toppingi czy opakowania na wynos. Sięgnij także po azjatyckie specjały, m.in. grzyby, makarony, mleko kokosowe, panierki tempura i panko, przyprawy czy alkohole.
Data publikacji: wrzesień 2021

W ofercie Bidfood Farutex znajdziesz ponad 20 marek własnych w korzystnej cenie. Poznaj owoce i warzywa, mięsa i wędliny, sery, ryby i owoce morza, tłuszcze, przyprawy, pdorukty zbożowe i mączne, napoje czy non-food.
Data publikacji: maj 2021

Burger to kulinarny kamelon – potrafi dopasować się do wielu kart menu, zmieniając barwy i smaki. Zobacz nasz katalog pełen inspiracji. Zawarliśmy w nim bułki, mięso, sery, wędliny, warzywa, sosy i dodatki.
Data publikacji: styczeń 2021

Jaka mąka do pizzy sprawdzi się najlepiej? Włoska! Sprawdź mąki marki Petra oraz Arco, z których przygotujesz idealnie chrupiące ciasto do pizzy neapolitańskiej, rzymskiej, focacci czy pinsy.
Data publikacji: styczeń 2021

Włochy słyną z ogromnego wyboru serów, takich jak mozzarella, burrata, provolone, Grana Padano, Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano czy Asiago. Poznaj różnorodność bogatych w smaku serów włoskich!
Data publikacji: grudzień 2020

Prosciutto crudo, Coppa di Parma, salami Milano, a może pancetta? Włoskie wędliny kuszą różnorodnością i zaskakują smakiem. Zaserwuj je na pizzy, a goście zakochają się w Twoim menu.
Data publikacji: grudzień 2020

Przygotujesz z niej nie tylko chrupiącą pizzę. Drobno mielona mąka Arco świetnie sprawdzi się również w delikatnych pierożkach ravioli i tortellini, lekkich włoskich bułkach i chlebach. Spróbuj!
Data publikacji: lipiec 2020

Lody jogurtowe dla gastronomii to powrót do naturalnych smaków. Ich sekret skrywa się w tradycyjnej recepturze i składnikach najwyższej jakości. W 5-litrowej kuwecie mieści się aż 4 kg lodów.
Data publikacji: czerwiec 2020

Oferta winiarska dla branży horeca, w której znajdziesz ponad 800 win od producentów z Europy, Ameryki Południowej, Afryki czy Australii. Pomagamy restauratorom w dopasowaniu win do profilu działalności.
Data publikacji: marzec 2020

Markę Horeca Aroma Gold tworzą tłoczone na zimno oleje wyłącznie z pierwszego tłoczenia. Dzięki takiej technologii produkcji oleje zachowują świeżość, naturalny smak, aromat oraz wiele wartości odżywczych.
Data publikacji: luty 2020

Zainspiruj się naturą! Dziczyzna doskonale komponuje się z daniami kuchni tradycyjnej i nowoczesnej. To świetna alternatywa dla mięsa hodowlanego. Ma bardzo charakterystyczny, szlachetny smak. Przekonaj się!
Data publikacji: luty 2020

Pomidory są podstawą kuchni włoskiej. Najlepsze są te soczyste, świeże, ale wysokiej jakości, pyszne pomidory możesz dostać także poza sezonem – w formie przetworów. Sprowadzamy je dla Ciebie prosto z Włoch.
Data publikacji: luty 2020

Sery francuskie, hiszpańskie i włoskie nieodłącznie wiążą się z dietą śródziemnomorską. Dlatego stale poszerzamy ofertę zarówno o te bardziej znane, jak i regionalne sery śródziemnomorskie. Poznaj ich smaki!
Data publikacji: styczeń 2020

Pakowanie próżniowe chroni świeżość surowego mięsa, ryb, serów, warzyw czy owoców. Pozwala na łatwe porcjowanie i ewidencję produktów. Poznaj zalety vacuum, wybierz worki próżniowe i do gotowania sous-vide.
Data publikacji: styczeń 2020

Szukasz bakalii do swojego menu? Sprawdzą się nie tylko w pysznych ciastach, ale także ciekawych daniach głównych, np. konfitowanej nodze kaczki czy panierowanej polędwiczce wieprzowej. Sprawdź!
Data publikacji: grudzień 2019

Chcesz skomponować idealną deskę serów? Skorzystaj z naszej oferty. W Bidfood Farutex znajdziesz sery twarde, m.in. gruyere, manchego czy mimolette, a także sery miękkie, jak brie lub roladki kozie. Sprawdź!
Data publikacji: grudzień 2019

Gęsina to część polskiej tradycji kulinarnej. Warto wprowadzić do menu filet z gęsi, nogi z gęsi czy smalec gęsi. Nie dość, że niesamowicie smakują, to można je wykorzystać na wiele różnych sposobów. Przeczytaj!
Data publikacji: listopad 2019

Kurki, podgrzybki, borowiki czy rydze marki Forrest są dostępne przez cały rok. Kalibrację i jakość grzybów oceniają wyłącznie wykwalifikowani grzyboznawcy. To sprawia, że Forrest jest doskonałym wyborem!
Data publikacji: listopad 2019

Szukasz kawy do restauracji, hotelu lub kawiarni? Skosztuj najwyższej jakości włoskich kaw Caffè Moreno. Mieszanki kaw dla gastronomii tworzą starannie dobrane ziarna arabica i robusta. Sprawdź!
Data publikacji: listopad 2019

Kompozycje sałat dla gastronomii – zróżnicowane pod względem smaku i wyglądu. To starannie wyselekcjonowane, trzykrotnie umyte, a następnie osuszone i pocięte liście. Sprawdź też rukolę, szpinak i roszponkę!
Data publikacji: listopad 2019

Kuchnia francuska pełna jest tradycji, a równocześnie bardzo dynamicznie się rozwija. Poznaj inspirujące przepisy na nowoczesne francuskie dania. Przewodnikiem jest Clément Bidard, szef kuchni w restauracji Le Saint Lazare.
Data publikacji: listopad 2019

Śniadanie w hotelu? Pizza z dodatkiem mięsa? A może burger z wędzonym boczkiem? Wędliny w plastrach w dużych opakowaniach to świetne rozwiązanie dla gastronomii. Zawsze, gdy liczy się czas i korzystna cena!
Data publikacji: październik 2019

W ofercie Bidfood Farutex znajdziesz porcjowane produkty śniadaniowe wysokiej jakości. Dżemy, miód, cukry, masełka, margaryna, sól czy pieprz w jednorazowych opakowaniach to idealne rozwiązanie na hotelowe śniadanie.
Data publikacji: wrzesień 2019

Linię Grano Premium tworzą francuskie bagietki i półbagietki, croissanty maślane i nadziewane czekoladą oraz owocowe ciastka. Wystarczy kilka minut w piecu, by zaserwować chrupiące pieczywo i słodkości.
Data publikacji: wrzesień 2019

Wydajna, uniwersalna, naturalna – tak jest śmietanka 20% NaBiało. Ma tradycyjną recepturę, wysoką jakość, nie warzy się w żadnej aplikacji, możesz ją zastosować w wielu daniach i deserach. Spróbuj!
Data publikacji: wrzesień 2019

Francja jest czołowym producentem perliczek na świecie – rocznie hoduje nawet 30 milionów ptaków! Z takim wynikiem w parze idzie jakość, o czym wiedzą szefowie kuchni na wszystkich kontynentach. Francuski drób to specjał, którego poszukują zarówno zwolennicy kuchni typu fusion, jak i lokalnej tradycji.
Data publikacji: wrzesień 2019

Kaczka przez wielu nazywana jest królową polskiego drobiu. Nadaje się bowiem do pieczenia, smażenia, grillowania, konfitowania, faszerowania i wędzenia. Z kaczki można przyrządzić znakomity rosół (czy czerninę!), carpaccio, pierogi, burgera… Kulinarne wycieczki jej w smak!
Data publikacji: wrzesień 2019

Sosa to światowy dostawca najwyższej jakości produktów do kuchni nowoczesnej. Poznaj liofilizaty warzywne i owocowe, nasycone kolorami barwniki czy crispy i stwórz zaskakujące menu!
Data publikacji: sierpień 2019

Kuchnia nowoczesna garściami czerpie z takich technik, jak sferyfikacja, żelifikacja czy emulsyfikacja. Chcesz przygotować czekoladowe powietrze lub sferyczny groszek? Zajrzyj do tego katalogu.
Data publikacji: sierpień 2019

Odporne na wysokie temperatury, bez zapachu i smaku, do zastosowania w wielu daniach: takie powinny być frytury dla profesjonalistów. Sprawdź naszą ofertę frytur od sprawdzonych dostawców.
Data publikacji: lipiec 2019

Kuchnia włoska łączy wieloletnią tradycję z selekcją smaku. W naszej ofercie znajdziesz wyjątkowe włoskie produkty: makarony, ryż, mąki, oliwy, warzywa grillowane i przetwory, trufle czy owoce morza.
Data publikacji: czerwiec 2019

Świeże i soczyste cytrusy sprawdzą się świetnie jako składnik koktajli, marynat, galaretek sosów czy sorbetów. Dzięki cienkiej skórce i dużej ilości miąższu wyciśniesz też z nich pyszne soki!
Data publikacji: czerwiec 2019

Poznaj zamknięte w pięciolitrowych kuwetach najpopularniejsze letnie smaki: waniliowy, truskawkowy, cytrynowy, malinowy, śmietankowy i czekoladowy. Lody i sorbety zaserwujesz i w wafelku, i w kubeczku.
Data publikacji: czerwiec 2019

Odświeżająca i rubinowa sangria będzie idealnym dodatkiem do letniej karty. Wystarczy, że dodasz do niej świeże owoce cytrusowe i zaserwujesz z kostkami lodu. To must-have sezonu wakacyjnego.
Data publikacji: czerwiec 2019

Barbara Luijckx to producent wysokiej jakości dekoracji czekoladowych. Firma dostarcza rzemieślnikom cukiernictwa wyszukane wzory, przemieniając ich wytwory cukiernicze w słodkie arcydzieła.
Data publikacji: maj 2019

Sprawdź gotowe mięsa przygotowane tradycyjną metodą sosu-vide bez konserwantów i sztucznych barwników. Świetnie nadają się zarówno do zaserwowania na zimno, jak i ciepło. Idealne na grilla!
Data publikacji: maj 2019

Jeśli chcesz mieć dostęp do soczystych i intensywnych w smaku owoców przez cały rok, sięgnij po purée marki Ponthier. Nie zawierają barwników i zagęszczaczy, są gotowe do użycia w każdej chwili.
Data publikacji: maj 2019

Smak wszystkich dań podkreślą dobrze dobrane przyprawy. Dlatego w marce Horeca Aroma umieściliśmy pełne aromatu sosy i przyprawy dla profesjonalistów w praktycznych opakowaniach.
Data publikacji: maj 2019

Baranina i jagnięcina w polskiej kuchni bywają traktowane po macoszemu, wszak restauracyjni goście nie decydują się na nie za często... Zupełnie niesłusznie! Przyrządzony bez pośpiechu gulasz czy comber jagnięcy sous-vide w ziołowej panierce mogą być wyjątkowymi pozycjami w menu!
Data publikacji: kwiecień 2019

Kuchnia hiszpańska jest niezwykle bogata. Z jednej strony promuje nowoczesne kulinarne koncepty, z drugiej hołduje wiekowym tradycjom. Które hiszpańskie wędliny zyskują na popularności na całym świecie? Sprawdź pełen smaków katalog hiszpańskich wędlin!
Data publikacji: kwiecień 2019

Dobra, włoska robota - i nie o film ani mafię z Wiecznego Miasta chodzi, tylko włoskie wędliny. To Włosi odpowiadają za takie rarytasy, jak prosciutto crudo, prosciutto cotto, salami, mortadela czy pancetta. Spróbuj tych nasyconych historią i smakiem wędlin!
Data publikacji: marzec 2019

Włoskie makarony różnią się nie tylko kształtem i długością, ale także składem. Pastę idealną znajdziesz w naszej ofercie. Dlaczego idealną? Mrożony włoski makaron ma dobry i krótki skład zarówno ciasta, jak i farszu. Od złożenia zamówienia do wyłożenia dania na talerz mija tylko kilka minut!
Data publikacji: luty 2019

To świetne źródło inspiracji i przepisów na zaskakujące koktajle. Poznaj letnie i zimowe propozycje wzbogacone o smak barmańskich syropów 1883 Maison Routin. Gotowe do wykorzystania!
Data publikacji: styczeń 2019

Autorką przepisów jest Agnieszka Cieślar, barmanka, ambasadorka marki 1883 Maison Routin. W ciągu ostatnich lat uczestniczyła w ponad 60 konkursach krajowych i zagranicznych. W 2018 r. w Tallinnie została złotą medalistką Mistrzostwa Świata Barmanów w kategorii "long drink".
Data publikacji: styczeń 2019
Czy masz ukończone 18 lat?
(w przypadku braku zgody lub pełnoletności prosimy o kliknięcie "NIE")



