Informacja o produkcie
Boczek wieprzowy w płatkach, wędzony i pieczony gorącym powietrzem, bez użycia tłuszczu. To produkt gotowy do zastosowania na zimno lub po dalszej obróbce termicznej. Idealny dodatek do zup, sałatek, makaronów i jajecznicy. Poziom wysmażenia 30-60%.
Skład
Boczek wieprzowy bez skóry, bez kości, sól, glukoza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 1661 kJ/400 kcal
Tłuszcz: 31 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 12 g
Węglowodany: <0,5 g
W tym cukry: <0,5 g
Białko: 30 g
Sól: 3,4 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Produkt chłodzony
Masa netto: 1 kg
Masa brutto: 1.072 kg
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze nieprzekraczającej +4°C.
Przechowywanie po otwarciu: Przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin.