Informacja o produkcie
Pieczywo pszenne do przyrządzania kebaba. Ciasto, z którego została przygotowana ta bułka, wykonane jest zgodnie z oryginalną berlińską recepturą. Gruby, drożdżowy wypiek jest chrupiący z zewnątrz i miękki w środku. Pasuje idealnie jako kieszeń na farsz do kebaba, dań tureckich, greckich i arabskich. W tradycyjnej kuchni tureckiej jest również stosowana jako dodatek do zup, sałatek i dań mięsnych.
Produkt rzemieślniczy – kształt nieregularny.
Średnica bułki: 28-30 cm
Marka Al Safar to profesjonalne produkty do kuchni tureckiej i arabskiej, a w szczególności dedykowane lokalom serwującym kebab. Al Safar to połączenie doskonałego smaku i świetnej jakości. Selekcjonując asortyment, w pierwszej kolejności postawiliśmy na kraftowość oraz wybrane produkty odznaczone certyfikatem halal.
Składniki:
Mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, substancja konserwująca: kwas propionowy. Produkt może zawierać sezam.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 997 kJ/238 kcal
Tłuszcz: 1 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 51 g
W tym cukry: 0,1 g
Białko: 7,01 g
Sól: 1,3 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Produkt głęboko mrożony
Masa netto: 5 kg
Masa brutto: 5.365 kg
Alergeny: gluten
Sposób przygotowania/użycia: Po rozmrożeniu, dla lepszego efektu piec 1-2 minuty w temperaturze 220°C.
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze -18°C lub niższej.
Przechowywanie po otwarciu: Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.