Informacja o produkcie
Grube, mięsiste frytki chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie delikatne i puszyste wewnątrz. Smażą się na piękny, złoty kolor. To klasyczny dodatek do steków, burgerów oraz wszelkiego rodzaju mięsiwa. Doskonale łączą się z sosami, dzięki czemu mogą stanowić samodzielne danie. Do ich produkcji są używane starannie wyselekcjonowane ziemniaki niemodyfikowane genetycznie, co przekłada się na wyjątkowy smak.
Marka Jeffersons inspirowana najlepszymi uprawami ziemniaków to synonim najwyższej jakości oraz klasyka w nowoczesnym wydaniu. Z pewnością produkty tej marki zachwycą gości i pozwolą wyróżnić się na rynku.
Skład:
Ziemniaki, oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), sól.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 621 kJ/148 kcal
Tłuszcz: 4,2 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 24 g
W tym cukry: <0,5 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0,55 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Niderlandy
Przechowywanie: Produkt głęboko mrożony
Masa netto: 2.5 kg
Masa brutto: 2.511 kg
Sposób przygotowania/użycia: Frytkownica: smażyć przez 3,45 minuty w temperaturze 175°C, aż produkt stanie się chrupiący. Przygotowywać od razu po wyjęciu z zamrażarki.
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze -18°C lub niższej.
Przechowywanie po otwarciu: Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.