Informacja o produkcie
Gnocchi ziemniaczane z borowikami suszonymi pasta fresca – mrożone szokowo, wytwarzane rzemieślniczo z wykorzystaniem włoskiej technologii. Tradycyjne włoskie kluski o delikatnej, lekkiej strukturze, wzbogacone intensywnym aromatem borowików. Doskonale komponują się z różnymi sosami – od maślanych po mięsne i serowe. Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do sałatek, nadając im wyjątkowy smak.
Wymiary jednej kluski: 2–2,3 cm ±5%
Waga jednej kluski: 4–6 g ±1 g
Ilość klusek na 100 g: 20–21 sztuk
Skład:
Płatki ziemniaczane 38% (ziemniaki suszone 99%, emulgator E471 (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), przeciwutleniacze E304 (estry kwasów tłuszczowych kwasu askorbinowego - E223 pirosiarczyn sodu - zawiera siarczyny, regulator kwasowości przypraw E330 (kwas cytrynowy), mąka pszenna, jaja, woda, sól, borowik suszony (4,6%).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 651,3 kJ/155,6 kcal
Tłuszcz: 0,63 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 0,19 g
Węglowodany: 26,3 g
W tym cukry: 1,41 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,02 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Produkt głęboko mrożony
Masa netto: 1.5 kg
Masa brutto: 1.51 kg
Alergeny: siarczyny, jaja, gluten
Sposób przygotowania/użycia: Zamrożone gnocchi gotować w dużej ilości wrzącej wody do wypłynięcia, przez około 3-4 minuty. Następnie od wypłynięcia przez jeszcze około minutę, aż będą gładkie w przekroju.
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze -18°C lub niższej.
Przechowywanie po otwarciu: Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.