Informacja o produkcie
Kimchi to kiszona koreańska kapusta na ostro z dodatkiem rzodkiewki, czosnku, sosu rybnego oraz przypraw. Kimchi można spożywać jako samodzielne danie, dodatek lub przystawkę. W kuchni koreańskiej stanowi też składnik zup oraz dań duszonych. Świeża kapustka kimchi uznawana jest za jedną z najzdrowszych i najszlachetniejszych potraw świata.
Składniki:
Kapusta pekińska 76%, pasta skrobiowa 12% (woda, skrobia), rzodkiew 3,8%, czerwona papryka w proszku 2,8%, czosnek 2,7%, sos kimchi 2,5% (sos rybny, sorbitol, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, ekstrakt z wodorostów, fruktoza, ekstrakt z drożdży, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa), imbir, sól. Zawiera ryby (sardela).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 110 kJ/26 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 2,9 g
W tym cukry: 1,3 g
Białko: 2 g
Sól: 1,9 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Produkt chłodzony
Masa netto: 1 kg
Masa brutto: 1.03 kg
Alergeny: ryba
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w warunkach chłodniczych.