Przejdź do głównej treści
Nduja calabrese ok. 400 g
San Vincenzo di fernando rota | I243:26073

Nduja calabrese ok. 400 g

Informacja o produkcie

Pochodząca z Włoch pikantna kiełbasa. Wyprodukowana z tłustych fragmentów tuszy wieprzowej, doprawiona została ostrą papryką z Kalabrii. Jej konsystencja jest bardzo miękka, dzięki czemu można ją rozsmarowywać na pieczywie. Wysoka zawartości papryczki chili sprawia, że w procesie produkcji Nudji niepotrzebne są konserwanty.

Skład
Tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, papryka chili (w tym pikantna papryka calabrese 10%), sól, słodka papryka, dekstroza, sacharoza, aromaty wędzarnicze, przeciwutleniacz: E300, substancje konserwujące: E250, E252.

Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 2417 kJ/586 kcal
Tłuszcz: 58 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 22 g
Węglowodany: 2,5 g
W tym cukry: 0,9 g
Białko: 12 g
Sól: 2 g

Parametry
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Produkt chłodzony
Masa netto: 1 kg
Masa brutto: 1.015 kg
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w warunkach chłodniczych.

E-BidfoodAkademia BidfoodNewsletter
Zamknij
Komunikat
Zamknij
Bidfood Farutex nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu