Informacja o produkcie
Pinsa to wszechstronna baza do różnorodnych dań – zarówno na słodko, jak i na słono. Nazywana jest niskokaloryczną kuzynką pizzy. Świetnie sprawdza się w kanapkach na ciepło i na zimno. Zapiekana, nadziewana czy dekorowana – zawsze chrupiąca na zewnątrz, a jednocześnie miękka i puszysta w środku.
Ciasto, z którego powstaje, poddawane jest długiej fermentacji BIGA. W połączeniu z tradycyjnym wypiekiem w kamiennym piecu z marmurową podłogą tworzy idealny, płaski chleb. Pinsa nie zawiera dodatku cukru, a dzięki obniżonej zawartości glutenu jest łatwiej przyswajalna przez organizm.
Po rozmrożeniu przechowywać max 48 godzin w temperaturze 0-4°C.
Wymiary (dł. x szer. x wys.): 18 (+/- 2) x 14 (+/- 2) x 3 (+/- 1,5) cm.
Skład
Mąka pszenna, woda, zakwas (woda, mąka pszenna, zaczyn na zakwas), mąka ryżowa, kaszka ryżowa, mąka sojowa, oliwa z oliwek extra virgin, sól, sfermentowana mąka pszenna, ocet, drożdże.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 1004 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 43 g
W tym cukry: 0,7 g
Białko: 9,4 g
Sól: 1 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Produkt głęboko mrożony
Masa netto: 6 kg
Masa brutto: 6.745 kg
Alergeny: gluten, soja
Sposób przygotowania/użycia: METODA 1 - Piec do pizzy / piec kamienny: piec pinsę 3-4 min. w temperaturze 270-300°C. METODA 2 - Piec nadmuchowy / parowy: piec pinsę 3-5 min. w temperaturze 240°C, na minimalnej mocy wentylatora, wilgotność 10%. METODA 3 - Piekarnik tradycyjny: piec pinsę 7-9 min w temperaturze 220-240°C. Czasy pieczenia są orientacyjne i mogą się różnić w zależności od rodzaju piekarnika, preferowanej szybkości pieczenia lub użytych dodatków. Nie podgrzewać ponownie.
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze -18°C lub niższej.
Przechowywanie po otwarciu: Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.