Informacja o produkcie
Pinsa to wszechstronna podstawa do różnego rodzaju dań na słodko i na słono. Nazywana jest niskokaloryczną kuzynką pizzy. Doskonała do kanapek na ciepło i na zimno. Zapiekana, nadziana czy udekorowana - zawsze chrupiąca z zewnątrz, a miękka i puszysta wewnątrz.
Ciasto, z którego powstaje poddany jest długiemu czasowi fermentacji BIGA co w połączeniu z tradycyjnym wypiekiem w kamiennym piecu z marmurową podłogą tworzy idealny płaski chleb. Pinsa to produkt bez dodatku cukru z jednoczesnym obniżeniem zawartości glutenu, stąd jest łatwo przyswajalna dla naszego organizmu.
Wymiary: 18 × 14 × 3 cm.
Skład
Mąka pszenna, woda, zakwas (woda, mąka pszenna, zaczyn na zakwas), mąka ryżowa, kaszka ryżowa, mąka sojowa, oliwa z oliwek extra virgin, sól, sfermentowana mąka pszenna, ocet, drożdże.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 1004 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 43 g
W tym cukry: 0,7 g
Białko: 9,4 g
Sól: 1 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Francja
Przechowywanie: Produkt głęboko mrożony
Masa netto: 6 kg
Masa brutto: 6.745 kg
Alergeny: gluten, soja
Sposób przygotowania/użycia: Metoda 1: piec do pizzy, piec kamienny – piec pinsę 3–4 min w temperaturze 270–300°C. Metoda 2: piec nadmuchowy, parowy – piec pinsę 3–5 min w temperaturze 240°C, na minimalnej mocy wentylatora, wilgotność 10%. Metoda 3: piekarnik tradycyjny – piec pinsę 4–6 min w temperaturze 220–240°C. Czasy pieczenia są orientacyjne i mogą się różnić w zależności od rodzaju piekarnika, preferowanej szybkości pieczenia lub użytych dodatków. Nie podgrzewać ponownie.
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze -18°C lub niższej.
Przechowywanie po otwarciu: Po rozmrożeniu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.