Przejdź do głównej treści
Rolada wieprzowa z boczkiem i czosnkiem niedźwiedzim sous vide vac 2 kg
Banquet | I243:6287

Rolada wieprzowa z boczkiem i czosnkiem niedźwiedzim sous vide vac 2 kg

Informacja o produkcie

Rolada wieprzowa nadziewana liśćmi szpinaku, boczkiem i czosnkiem niedźwiedzim. Dzięki zastosowaniu metody sous vide (gotowanie w niskiej temperaturze), mięso pozostaje wyjątkowo soczyste i miękkie. Przygotowanie wieprzowiny tą metodą pozwala zachować jej naturalne walory smakowe i - co najważniejsze - nie wysusza mięsa. Dzięki farszowi ze szpinaku, boczku i czosnku niedźwiedziego, roladka to doskonałość w każdym kęsie.

Propozycje podania:

  • upieczone na złoty kolor roladki podawaj z puree ziemniaczanym i warzywami,
    na zimno, jako składnik talerza wędlin lub dodatek do sałatek lub przystawek,
    podawaj w sosie, produkt idealnie sprawdza się na bankietach i weselach (bemar).

Skład:
Mięso wieprzowe 69%, woda, szpinak liście 9%, boczek wędzony 8% (boczek wieprzowy 90%, woda, skrobia ziemniaczana, sól kuchenna, substancja konserwująca: E250, cukier, stabilizatory: E451, E450, E1420, substancja żelująca: E407a, regulator kwasowości: E508, białko wieprzowe, przeciwutleniacz: E301, aromat), mieszanka przypraw z czosnkiem niedźwiedzim 0,6% (czosnek niedźwiedzi 50%, czosnek suszony, ekstrakt przypraw), sól kuchenna, stabilizator: E451, substancja zagęszczająca: E407a, przyprawy, ekstrakt drożdżowy, dekstroza. Zawartość sosu w opakowaniu ok. 20%.

Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 797 kJ/191 kcal
Tłuszcz: 13 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 1,8 g
W tym cukry: <0,5 g
Białko: 17 g
Sól: 0,89 g

Parametry
Kraj pochodzenia: Czechy
Przechowywanie: Produkt chłodzony
Masa netto: 1 kg
Masa brutto: 1.02 kg
Sposób przygotowania/użycia: Wyciągnąć roladę z opakowania. Mięso zalecamy podgrzać w piecu konwekcyjnym w temp. 170 °C / 15-20 minut lub w piecu tradycyjnym rozgrzanym do 190 °C / 20-25 minut do uzyskania „złotego koloru“. Roladę można piec w całości lub podzieloną na plastry.
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Przechowywanie po otwarciu: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

E-BidfoodAkademia BidfoodNewsletter
Zamknij
Komunikat
Zamknij
Bidfood Farutex nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu