Informacja o produkcie
Włoski ser pleśniowy z certyfikatem DOP, dojrzewający minimum 80 dni. Wyróżnia się kremową konsystencją i intensywnym, pikantnym smakiem. Doskonały do kremowych sosów, risotto, zapiekanek i jako składnik wyrazistych desek serów. Dzięki pełnemu mleku krowiemu oraz tradycyjnej metodzie produkcji, ser zachowuje autentyczny charakter i głębię smaku. Skórka jest szorstka, szaro-różowa i niejadalna.
Skład
Mleko (97,4%), sól (1%), podpuszczka (<,0,05%).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 1322 kJ/319 kcal
Tłuszcz: 27 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 18 g
Węglowodany: 0 g
W tym cukry: 0 g
Białko: 19 g
Sól: 1,1 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Produkt chłodzony
Masa netto: 1 kg
Masa brutto: 1.01 kg
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +4°C.