Informacja o produkcie
Ser produkowany metodą pasta filata z mleka krowiego. Dzięki technice wędzenia świeża provola jest umieszczana w wędzarni, gdzie szczelnie zamyka się ją z paloną, wilgotną słomą, co nadaje produktowi charakterystyczny wygląd i aromat. Najprościej mówiąc, jest to wędzona mozzarella o wszechstronnym zastosowaniu. Provolę można wykorzystać jako dodatek do sałatek, kanapek czy dań na ciepło.
Skład:
Mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka i bakterie mlekowe.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 1120 kJ/268 kcal
Tłuszcz: 19,3 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 12,1 g
Węglowodany: 0,7 g
W tym cukry: 0,7 g
Białko: 22,9 g
Sól: 1 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Produkt chłodzony
Masa netto: 0.25 kg
Masa brutto: 0.26 kg
Alergeny: mleko i jego pochodne
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze nieprzekraczającej +4°C.