Informacja o produkcie
Sos hoisin to niezbędny składnik kuchni chińskiej oraz jeden z nieodłącznych dodatów do wietnamskiego pho czy sajgonek (spring rolls). Sos hoisin można stosować na wiele różnych sposobów: jako marynata do mięs, sos do polewania oraz maczania, a nawet w formie przyprawy á la maggi czy do smażenia. Sos hoisin doskonale sprawdzi się do glazurowania pieczonego mięsa.
Składniki:
Cukier, woda, fermentowana fasola soi, sól, E150a, zmodyfikowana skrobia kukurydziana, suszony czosnek, pasta sezamowa, przyprawy, solone papryczki chili, E260.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 956 kJ/226 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 51 g
W tym cukry: 49 g
Białko: 1,7 g
Sól: 6,9 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Chiny
Przechowywanie: Temperatura pokojowa
Masa netto: 2.45 kg
Masa brutto: 2.7 kg
Objętość: 1.8 l
Alergeny: soja, sezam
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu: Przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 8 tygodni.