Informacja o produkcie
Wyśmienite rzemieślnicze ciasto na kruchym spodzie migdałowym przełożone przepyszną warstwą karmelową z dodatkiem orzechów pekan. Całość pokryta jest musem z białej czekolady i wykończona orzechami pekan i kawałkami brownie.
Ciasto niekrojone.
Wymiary ciasta: śr. 25 cm / wys. 5 cm.
Wymiary opakowania: szer. 24 cm / dł. 24 cm / wys. 4 cm.
Skład:
Mus z białej czekolady (36%) [ser mascarpone (śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), biała czekolada (34%) (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, laska wanilii), śmietanka UHT kremowa 30% tł. (śmietanka)], Karmel Pekan (34%) [kajmak (26%) (prażony cukier, masło 82% tł., śmietanka UHT kremowa 30% tł.), orzechy Pekan (22%), jaja kurze (ściółkowe), cukier, masło 82% tł., mąka migdałowa (13%), cukier puder, jaja kurze (ściółkowe), sól, skrobia ziemniaczana], dekoracja [orzechy Pekan (6%), kajmak (jw.), brownie [mąka pszenna, gorzka czekolada 60% (jw.), cukier, olej rzepakowy, sól, jaja kurze (ściółkowe), olej rzepakowy, woda].
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 1913 kJ/460 kcal
Tłuszcz: 32 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 14 g
Węglowodany: 36 g
W tym cukry: 28 g
Białko: 6,2 g
Sól: 1 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Produkt głęboko mrożony
Masa netto: 1.6 kg
Masa brutto: 1.7 kg
Alergeny: jaja, orzechy, gluten, soja, mleko i jego pochodne, migdały
Sposób przygotowania/użycia: Rozmrażać produkt przez 4,5-5,5 h w temperaturze chłodniczej.
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze -18°C lub niższej.
Przechowywanie po otwarciu: Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.